Citilab posa en marxa el projecte EduLab

Imprimeix

El projecte de programació i robòtica educativa de Citilab s'ofereix als centres educatius públics de la ciutat de forma col·laborativa per fomentar l'aprenentatge de nens i professors

El projecte EduLab és una iniciativa del Citilab, amb el suport de l'Ajuntament de Cornellà, que té l'objectiu principal d'impulsar l'ensenyament de la programació com a llenguatge transversal per entendre i relacionar-se amb la tecnologia, i per tal que els nens i les nenes desenvolupin un pensament crític i creatiu a les escoles públiques del municipi.

El llenguatge de programació, com a instrument d'aprenentatge transversal en el sistema educatiu, és considerat l'habilitat del segle XXI, imprescindible pels nous ciutadans i equiparable a l'escriptura, les llengües, les matemàtiques o les arts en èpoques passades. Com a eina indispensable per a afrontar els reptes de futur en una societat altament digitalitzada, aprendre a programar és cada dia una capacitat més essencial que s'incorpora als currículums educatius.

Fins al moment, la introducció de la programació i la robòtica als centres educatius s'ha dut a terme majoritàriament al nostre país als estudis secundaris. Ara, a Cornellà, s'obre una nova etapa en què aquesta formació s'ofereix transversalment a tot el cicle de primària de les escoles de la ciutat. L'objectiu és incidir d'una forma global en el sistema educatiu i acompanyar en la formació dels ciutadans del segle XXI.

432937 1bb3 11e8 bb22 0050569a455d Edulab3 1 e1519127823732

La primera escola on aquest projecte s'ha posat a prova ha estat l’escola Dolors Almeda, amb un pilot que enguany enceta la segona etapa. També s'han teixit les primeres relacions i s'ha treballat amb l’Institut de Cornellà i Escola Suris, a l'espera de poder col·laborar i donar suport a més centres educatius públics de la ciutat per implementar aquestes metodologies innovadores que enriqueixen l'activitat habitual a l'aula, la tasca del professorat i l'aprenentatge de l'alumnat.

Redacció / Fotos: Citilab