Citilab posa en marxa el projecte EduLab

El projecte de programació i robòtica educativa de Citilab s'ofereix als centres educatius públics de la ciutat de forma col·laborativa per fomentar l'aprenentatge de nens i professors

El projecte EduLab és una iniciativa del Citilab, amb el suport de l'Ajuntament de Cornellà, que té l'objectiu principal d'impulsar l'ensenyament de la programació com a llenguatge transversal per entendre i relacionar-se amb la tecnologia, i per tal que els nens i les nenes desenvolupin un pensament crític i creatiu a les escoles públiques del municipi.

El llenguatge de programació, com a instrument d'aprenentatge transversal en el sistema educatiu, és considerat l'habilitat del segle XXI, imprescindible pels nous ciutadans i equiparable a l'escriptura, les llengües, les matemàtiques o les arts en èpoques passades. Com a eina indispensable per a afrontar els reptes de futur en una societat altament digitalitzada, aprendre a programar és cada dia una capacitat més essencial que s'incorpora als currículums educatius.

Fins al moment, la introducció de la programació i la robòtica als centres educatius s'ha dut a terme majoritàriament al nostre país als estudis secundaris. Ara, a Cornellà, s'obre una nova etapa en què aquesta formació s'ofereix transversalment a tot el cicle de primària de les escoles de la ciutat. L'objectiu és incidir d'una forma global en el sistema educatiu i acompanyar en la formació dels ciutadans del segle XXI.

432937 1bb3 11e8 bb22 0050569a455d Edulab3 1 e1519127823732

La primera escola on aquest projecte s'ha posat a prova ha estat l’escola Dolors Almeda, amb un pilot que enguany enceta la segona etapa. També s'han teixit les primeres relacions i s'ha treballat amb l’Institut de Cornellà i Escola Suris, a l'espera de poder col·laborar i donar suport a més centres educatius públics de la ciutat per implementar aquestes metodologies innovadores que enriqueixen l'activitat habitual a l'aula, la tasca del professorat i l'aprenentatge de l'alumnat.

Redacció / Fotos: Citilab

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix