L’Ajuntament apropa la tecnologia a persones amb diversitat funcional

Imprimeix

Nous dispositius faran més accessibles els serveis municipals a aquest col·lectiu

Les persones amb discapacitat visual, auditiva, física i intel·lectual ja tenen més fàcil l'accés a alguns serveis municipals a Sant Boi de Llobregat. L'Ajuntament ha destinat 32.000 euros a adquirir i posar en funcionament dispositius específicament dissenyats per atendre les necessitats d'aquestes persones. Entre aquests es troben bucles magnètics, lupes, aparells de lectura accessible, rampes portàtils, audioguies, pannells amb Braille i autorrelleu... Una subvenció de la Diputació de Barcelona ho ha fet possible.

Lectura accessible

Bucles magnètics

L'Ajuntament ha adquirit tres d'aquests bucles magnètics i els ha instal·lat a les sales d'actes de Can Massallera, Cal Ninyo i la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer. També n'hi ha un altre a l'Oficina Municipal d'Atenció a les Persones (OMAP), gràcies en aquest cas a un conveni amb Ilunion.

Lectura accessible

La Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer compta ja amb tres aparells de lectura accessible que projecten una imatge ampliada de les pàgines dels llibres per a les persones usuàries amb discapacitat visual. També tenen a la seva disposició una lupa de gran mida i un 'clear reader' que transforma la lletra escrita en veu en diferents idiomes.

Audioguia al Museu

El Museu de Sant Boi posarà pròximament en servei una audioguia amb llenguatge fàcil que facilitarà un millor seguiment dels continguts de les exposicions a les persones amb discapacitat intel·lectual.

Rampes portàtils

També s'han adquirit cinc rampes mòbils que es faran servir per facilitar l'accessibilitat universal en activitats públiques organitzades per l'Ajuntament en els equipaments o al carrer. Les entitats podran demanar la cessió d'aquestes rampes per a les seves pròpies activitats.

 

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat