La zona del Delta tindrà un nou servei d’autobusos compartits sota demanda

Imprimeix

Bus Up és una plataforma tecnològica que permetrà definir rutes òptimes per poder anar a la feina

A partir del proper 1 de març començarà a funcionar en els polígons industrials de la zona del Delta un nou servei d'autobusos compartits sota demanda. Bus Up és una plataforma tecnològica que permetrà definir rutes òptimes per poder anar a la feina. Aquest projecte compta amb el suport de l'AMB, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, i ha estat premiat per la Comissió Europea pel seu caràcter innovador.

“L’usuari entra a la nostra plataforma i posa com a necessitat concreta de transport diari al treball. Es registra on viu i on va a treballar i l’hora que vol arribar i que vol tornar. Nosaltres guardem aquesta información i quan captem més informació similar l’avisem que hem identificat una ruta que atén a les seves necessitats. En aquest moment, l’usuari ve a la plataforma, troba la ruta que l’hem proposat i la reserva per poder pujar”, explica a TV Viladecans Rui Fernandes, CEO BusUp.

Captura de pantalla 2017 12 19 a las 12.01.18

Les empreses que vulguin promocionar aquest servei també poden inscriure's a la plataforma. De fet, la presentació d'aquesta prova pilot ha buscat captar en primer lloc la seva atenció per facilitar que el projecte arribi als seus treballadors.

Optar per anar a la feina en transport públic suposa reduir el cost quatre vegades respecte el vehicle privat. Els treballadors que vulguin registrar-se en aquest nou servei hauran de fer-ho a partir del febrer en la pàgina web del projecte. Les rutes es definiran en funció de la demanda i s'avisarà als usuaris de la disponibilitat de rutes que satisfacin les seves necessitats.

Redacció / Fotos: TV Viladecans