Es crea una plataforma digital per decidir el Pressupost Participatiu 2018

Imprimeix

La Diputació de Barcelona dona suport tècnic a a l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat en el procés

La ciutadania d’Esplugues de Llobregat intervindrà activament en el procés de pressupost participatiu 2018, que ha organitzat l’Ajuntament, amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona. Els espluguins i espluguines podran decidir, com ja han pogut fer els darrers quatre anys, part del pressupost municipal de l'any vinent destinat a inversions. La diferència és que enguany ho podran fer també de manera telemàtica. La Diputació ha aportat, a manera de prova pilot, l’eina Decidim, per dur a terme la votació electrònica amb garanties democràtiques de seguretat.

plataforma esplugues presentacio

Decidim és un projecte de software lliure, un programari útil, pensat per potenciar la participació, que ja estan emprant a Barcelona i a altres ciutats europees. L’estan desenvolupant de manera conjunta la Diputació i una desena de municipis, que estan col·laborant per tal de disposar d’una eina efectiva de participació en la xarxa. La Diputació té previst posar a disposició de tots els municipis de la demarcació que ho demanin una instal·lació centralitzada de l’eina Decidim, amb l’objectiu que puguin posar en marxa portals municipals de participació.

Igualment, es preveu que la Diputació correrà amb les despeses de manteniment de servidors, instal·lació, assistència tècnica i formació dels administradors de l’eina, al mateix temps que realitzarà l’assistència tècnica en matèria de participació ciutadana a aquests municipis.

Captura de pantalla 2017 12 03 a las 08.05.44

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, va expressar el desig que la participació en aquest procés superés els prop de 200 dels darrers anys, "amb l’objectiu d’arribar al miler de participants". D’altra banda, segons el diputat, Antoni Garcia, va assenyalar que la reflexió entorn a les polítiques de participació ha evidenciat la necessitat d’apostar per les formes telemàtiques, no presencials i basades en internet de participació ciutadana: "Eines com el vot electrònic o, en definitiva, portals de participació que facilitin la incorporació a la participació de persones que habitualment no participen i que afavoreixi la realització de propostes concretes d’actuació per part de la ciutadania, així com la seva priorització.”

Redacció / Fotos: Aj. Esplugues