Molins de Rei participa en el congrés mundial smart cities

Imprimeix

Va exposar com a cas d’èxit la plataforma de votació electrònica utilitzada durant el procés participatiu oer escollir la reforma de la Carretera

Molins de Rei, que forma part de la Catalonia SamartLab, va ser una de les quatre ciutats que van presentar les seves aplicacions intel·ligents a l’estand de la Generalitat de Catalunya de l’Smart City expo World Congress (SCEWC17). Concretament es va exposar com a cas d’èxit la plataforma de votació electrònica utilitzada durant el procés participatiu per escollir la reforma de la Carretera que començarà a executar-se l’any que ve. En total, 1.854 persones van participar en la votació realitzada el passat mes de febrer, i set de cada deu votants van fer-ho utilitzant una plataforma de votació electrònica.  

La presentació va anar a càrrec de la regidora de Participació Ciutadana, Laura Soto, qui va destacar que “un dels secrets d’haver obtingut tanta participació rau en la seguretat, l’accessibilitat i la transparència que va oferir la plataforma de votació on line”. La regidora considera “imprescindible aprofundir en les prestacions que ens dóna la tecnologia per fer participar als ciutadans i les ciutadanes de les decisions que afecten a tota la població”. Les altres ciutats que van exposar solucions innovadores van ser Mollerussa (mobilitat), Sant Cugat (gestió energètica) i Vilafranca del Penedès (economia circular).

L’Smart City Expo World Congress és la cita anual més important del món en tecnologia intel·ligent per millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes. Durant tres dies ha rebut més de 17.000 visitants dels cinc continents i ha centrat els seus debats en l’empoderament de la població.

Redacció / Foto: Aj. Molins de Rei