Estudiants d'ESO de Gavà llençaran una sonda a l’espai el 2018

El projecte Wish One Space Project, realitzat conjuntament entre els col·legis Sagrada Família i San Pedro, té com a objectiu recollir dades científiques

Un grup d’alumnes dels col·legis Sagrada Família i San Pedro de Gavà estan preparant el llançament d’una sonda a l’espai. El projecte el porten a terme les dues escoles i els estudiants s’han repartit les tasques: uns s’encarreguen de la part científica, mentre que altres desenvolupen la part administrativa i de comunicació i màrqueting.

Daniel Parcerisas, professor de la Sagrada Família i un dels coordinadors del projecte, destaca que el globus sonda “està dissenyat i creat pels mateixos alumnes de la Sagrada Família i del San Pedro, i arribarà a la estratosfera equipat amb una sèrie de càmeres i sensors que ens permetran, una vegada recuperat el globus, fer una sèrie d’anàlisis de les dades i de comprovacions d’alguns experiments i algunes hipòtesis que els alumnes estan investigant”.

Desenvolupament

La iniciativa s’anomena Wish One Space Project i es desenvolupa al llarg d’aquest curs lectiu ja des del passat mes de setembre. En total hi participen tres classes de 4t d’ESO, dues de la SAFA i una del San Pedro, uns 90 alumnes. El primer trimestre s’està dedicant a la fase de disseny, el segon s’utilitzarà per construir la sonda i preparar els experiments, i en el tercer trimestre es portarà a terme el llançament i la posterior recollida de dades.

El Wish One Space Project s’està treballant per part dels professors que el coordinen amb la clara intenció que sigui “un projecte dels alumnes i pels alumnes, no el fem els professors i els anem dient el que han de fer sinó que són ells els que ens diuen el que volen fer i nosaltres tractem de guiar-los una mica o de posar-los en contacte amb gent que els pugui ajudar a portar a terme els seus objectius.”.

Experiments

Alguns dels experiments previstos són fer un filtre d’aire per veure les partícules d’aire mentre la sonda puja, esbrinar com reacciona un cultiu bacterià a l’atmosfera, plantar una llavor a la sonda i comparar-la amb una plantació al nostre planeta, o una comparació de l’olor de flors.

 

Redacció / Fotos: Aj. Gavà

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix