Viladecans crea el centre de fabricació digital W!LAB

Imprimeix

Un nou espai de creació, aprenentatge i innovació social situat al Centre de Recursos per a Joves Can Xic

Aquest divendres 10 de novembres se celebrarà la inauguració del WILAB. L’acte tindrà lloc al Centre de Recursos per a Joves Can Xic, dins la 22a Setmana de la Ciència. W!LAB és el nou centre de fabricació digital adreçat al jovent de Viladecans que s’espera s’obri més endavant a tota la ciutadania.

can xic 1

La creixent tendència de fer-se un mateix productes d'ús quotidià està a punt d'entrar en una nova era al municipi. Al costat de les múltiples manualitats, la tecnologia de producció digital en 3D del Fab Lab (‘laboratori de fabricació’), batejat com a W!LAB i impulsat per l'Ajuntament, revolucionarà les oportunitats i les idees. El nou centre de Viladecans, amb una àrea de 40 metres quadrats a Can Xic, és un espai d'innovació ciutadana, incubadora d'idees i projectes per fomentar l'aprenentatge tecnològic i la fabricació digital. El W!LAB, que comptarà d’inici amb tecnologia de darrera generació –tres impressores 3D i una talladora làser–, impulsarà l'esperit innovador situant la gent com a motor de canvi.

El nou espai de creació, aprenentatge i innovació social permetrà fer prototips i donar forma a productes que abans només podia fer una fàbrica i que ara tothom tindrà al seu abast. Així, s'aplicarà a escala local la transformació que s'està vivint al món en el segle XXI amb les impressores 3D. La joventut tindrà l'oportunitat de no ser només consumidora, sinó també de crear i produir lliurement i compartir el seu coneixement, adquirint així també valors i habilitats demandades en el món laboral.

Els serveis

Entre els serveis que ofereix el laboratori de fabricació W!LAB hi ha assessoria tecnològica, impressió 3D oberta a la ciutadania, suport a projectes IOT (‘Internet de les Coses’), ajuda al "Món Maker", espai per a la creació de workshops, suport a emprenedors i cotutorització de Treballs de Recerca.

L'espai obrirà d'inici tres dies a la setmana: dimarts, dimecres i dijous, de 16.30 a 20.30 h. A més d'organitzar tallers i projectes comunitaris, s’hi podrà reservar hora per accedir de manera lliure quan s’aprengui a utilitzar les màquines existents. Als matins, els centres educatius de secundària també l'utilitzaran per treballar continguts docents.

La Setmana s’estén fins al diumenge 19 de novembre i es dedica al turisme sostenible –en concret, als productes Km 0 del Parc Agrari del Baix Llobregat–.

Redacció / Fotos: Aj. Viladecans