Viladecans encapçala la revolució de la tecnològica educativa europea

Imprimeix

Alumnes de quatre centres educatius proven els prototips tecnològics desenvolupats gràcies al projecte europeu IMAILE

Aquest mes d'octubre, alumnat de sisè de Primària i de primer d’ESO de quatre centres educatius de Viladecans estan testant els prototips de dos software tecnològics impulsats a través del projecte europeu IMAILE, que promou noves eines de futur a les aules. Es tracta d'un programari innovador amb la participació activa de docents i alumnat per promoure l’educació personalitzada en les assignatures de ciències, tecnologia i matemàtiques (conegudes com a STEM). L’objectiu és personalitzar l’aprenentatge de cada estudiant per tal d'incrementar la seva motivació i el seu èxit educatiu. 

Tres anys de treball

En el procés, s’han anat fent diferents seleccions durant més de tres anys atenent a les diferents fases (idea de producte, disseny, prototip, pilot) i dels onze aspirants inicials han quedat dues propostes, que són les que ara es proven a les escoles participants, tant de Viladecans com de les ciutats de Halmstad (Suècia), Konnevesi (Finlàndia) i Magdeburg (Alemanya). Abans de les vacances d’estiu ja en van fer un primer test i ara se’n fa el darrer i més important.

slider7

Les dues propostes finalistes són la d'un consorci català format per l’editorial Edebé i l’empresa multimèdia Mydocumenta, amb el software anomenat AMIGO i la de l’start-up finlandesa Almerin, amb el software Yip Tree.

Espais 

> Dilluns 23 d’octubre, a les 10 hores, a l’Escola Marta Mata (c. Can Tries, 2), que testa la plataforma catalana AMIGO. Allà podreu parlar també amb representants del consorci que l’impulsa.

> Dimarts 24 d’octubre, a les 11.30 hores, al Col·legi Sagrada Família (c. de l’Estrella, 1), que testa la plataforma finesa Yip Tree. Allà podreu parlar també amb representants del consorci que l’impulsa.

> Dimecres 25 d’octubre, a les 17.30 hores, al centre per a joves Can Xic (pl. de la Sardana, 1), on l’alumnat participant presentarà l’experiència a les famílies i a la resta de la comunitat educativa. 

 Redacció / Fotos: Arxiu