L'ICFO es converteix en un referent europeu de nanoscopia

L’acord amb l’empresa Laica Microsystems permetrà avançar en l'estudi de malalties com la leucèmia, l'Alzheimer o la degeneració de retina, entre d'altres

L'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), que està situat al campus de la UPC a Castelldefels, ha signat un acord amb l'empresa líder de microscòpia Leica Microsystems perquè el centre es converteixi en el referent europeu d'imatges de nanoscopis de súper-resolució. L'acord inclou la instal·lació del nou microscopi de súper-resolució Leica, de manera que l'ICFO serà completament adaptable a les necessitats específiques dels investigadors procedents d'institucions de recerca de tot Europa.

Segons ha informat l'investigador a l'ICFO, Pablo Loza, el nou nanoscopi de súper-resolució permetrà avançar en l'estudi de malalties com la leucèmia, l'Alzheimer o la degeneració de retina, entre d'altres. "La incorporació d'aquest nou microscopi de Leica i el nou acord de col·laboració amb l'equip d’R+D de Leica Microsystems, combinat amb tots els altres instruments dins de la nostra instal·lació de nanoscopía, produirà un salt qualitatiu en les investigacions i aplicacions actuals i ens permetrà aprofundir en aplicacions biomèdiques noves que encara estan per descobrir", ha subratllat Loza.

ha del financament que recerca 971912830 9411104 527x426

El 2009, l'ICFO ja va ser el primer institut d'investigació a Europa a adquirir un microscopi de súper-resolució (cw-STED) de Leica Microsystems, que ha permès avenços importants en el camp de la investigació sobre el VIH i l'Alzheimer. Des de la creació de la unitat de microscòpia i nanoscopis de llum de súper-resolució (SLN) de l'ICFO l’any 2009, el centre ha desenvolupat una gran experiència en l'ús de sistemes de nanoscopis de Leica Microsystems, el que ha facilitat l'acord amb aquesta empresa, amb la qual buscarà noves aplicacions en biomedicina i biofísica.

L'acord també contempla la instal·lació dels més moderns sistemes de microscòpia i nanoscopis de llum de súper-resolució que permetran estudiar malalties neurodegeneratives, trastorns genètics de la retina o virulència bacteriana, entre d'altres.

Un salt qualitatiu

De fet, alguns projectes d'investigació de l'ICFO ja són usats per l'Hospital Bellvitge i la Universitat de Barcelona per estudiar la degeneració de retina, per l'Hospital Sant Pau per estudiar les plaques beta-amiloides i els seus efectes sobre la malaltia d'Alzheimer, i per la Fundació Josep Carreras per a comprendre millor i eventualment tractar la leucèmia.

Redacció / Foto: Arxiu-Ara

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
164

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix