Game Jam 'Smart Citizen', al Citilab de Cornellà

Imprimeix

Participaran un total de 50 estudiants d'ESO de nou centres educatius catalans

El pensament creatiu i el computacional, la resolució de problemes, la programació, el disseny i el treball en equip són algunes de les habilitats que entraran en joc durant la Game Jam 'Smart Citizen'.

Els propers 28 i 29 de setembre, Citilab de Cornellà de Llobregat acollirà 50 estudiants de secundària de nou centres educatius d'arreu de Catalunya i principalment de l'àrea metropolitana de Barcelona, que tindran com a repte la conceptualització, el disseny i la creació d'un joc sobre estalvi energètic i sostenibilitat.

Seran dos dies d'intensos de treball que requeriran la implicació activa i de tota la destresa dels joves participants de cada equip per tal de generar un videojoc de sensibilització sobre medi ambient centrat en les ciutats intel·ligents. Durant el procés, comptaran amb l'acompanyament d'un mentor que contribuirà a millorar la complexitat dels jocs plantejats.

L'activitat conclourà amb una presentació dels resultats de cada grup, portada a terme pels mateixos participants. Finalment, tindrà lloc el lliurament de premis, atorgats per un jurat compost per professionals de l'àmbit dels jocs i les smarts cities. Alguns dels estudiants ja han participat en una sessió prèvia de formació per tal de garantir un nivell bàsic de conceptes de programació i creació de videojocs, i interioritzar els principis generals de la game jam.


Redacció / Foto: Arxiu