Més facilitats per fer tràmits amb l’Ajuntament d’Esplugues

Imprimeix

El consistori ha posat en marxa el servei idCAT Mòbil, un sistema d'identificació d'usuaris i signatura electrònica alternatiu als certificats digitals

 

L'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat ha posat en marxa el servei idCAT Mòbil, un sistema d'identificació d'usuaris i signatura electrònica alternatiu als certificats digitals, que permet a la ciutadania fer tràmits amb el consistori i altres administracions des de qualsevol ordinador, tauleta o mòbil.

Servei gratuït i sense caducitat

Es tracta d'un servei gratuït, segur i que no caduca. L'idCAT Mòbil es basa en l'enviament de contrasenyes d'un sol ús al telèfon mòbil en el moment que la persona fa el tràmit en línia. Així, s'eviten problemes amb les versions del navegador, els sistemes operatius o la instal·lació del certificat digital a l'ordinador.

id cat mobil distribuidora

Per donar-se d'alta cal tenir més de 16 anys i es pot fer en menys d'un minut a través del web idcatmobil.seu.cat o bé presencialment als Punts d'Atenció a la Ciutadania. Els dos sistemes d'identificació davant l'Administració, l'idCAT Mòbil i el certificat digital idCAT, són independents i totalment compatibles.

L'idCAT Mòbil permet la presentació d'instàncies associades a 18 tràmits de la Finestreta Única Empresarial d'Esplugues, a tots els tràmits del Canal Empresa de la Generalitat i, en general, als continguts de La meva carpeta de Tràmits Gencat (ajuts i beques, carnets i certificats, borsa de treball, denúncies i reclamacions, pagaments, tributs...). Està previst que pròximament es puguin presentar també instàncies genèriques adreçades a l'Ajuntament i a l'Oficina de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona.

La implantació de l'idCAT Mòbil permet estalviar temps i desplaçaments a la ciutadania i, a la vegada, millorar l'eficiència en la gestió de l'Ajuntament, ja que suposa una reducció de paper i de costos a l'hora de realitzar un tràmit administratiu.

Redacció / Fotos: Arxiu