Una app per detectar al·lèrgens en els productes guanya el Yuzz Sant Feliu

Imprimeix

El guanyador de l’edició d’aquest any és Quim Sánchez, amb el projecte Allergeneat, que com a premi viatjarà a Silicon Valley a l'octubre

La Biblioteca Montserrat Roig de Sant Feliu de Llobregat va acollir l'exposició dels 15 projectes de l'edició 2017 de Yuzz a Sant Feliu. El guanyador d'aquesta convocatòria és Quim Sánchez, amb el projecte Allergeneat, que com a premi viatjarà a Silicon Valley a l'octubre.

Allergeneat és una aplicació mòbil que detecta, escanejant el codi de barres del producte, fins a 14 al·lèrgens dels productes, estalviant temps en la compra per a les persones que pateixen alguna al·lèrgia alimentària alhora que els assegura que aquell producte triat és apte per al seu consum. El segon classificat a Sant Feliu va ser Bidsy, de Pol Marzà, una app de subhasta de productes entre particulars que va ser també un dels 10 finalistes nacionals al Yuzz Day al concurs "Este es mi pitch".

yuzz 2017 2

La tercera posició va ser per al projecte Mitisworld, dels yuzzers Ignasi Delgado i Ignasi Macías, una nova manera de visitar online les fires comercials i de rendibilitzar-les durant tot l'any. Aquest projecte, a més, va ser el finalista de Sant Feliu en la categoria de Tecnologia Disruptiva, un nou premi nacional en col·laboració amb Indra en què el guanyador obtindrà finançament i assessorament per impulsar el seu projecte.

yuzz 2017 3

D'altra banda, el projecte Tapper, de Sara Lagoa i Jesus González, va ser escollit finalista de Sant Feliu en la categoria Yuzz Mujer, una categoria que es va instaurar l'edició passada per la fundació EY en la que es vol reconèixer aquells projectes tecnològics en què participin com a mínim un 50% de dones. Tapper és una app per reduir el malbaratament alimentari apropant els consumidors al comerç local. Aquest projecte també va quedar finalista en la categoria de medi ambient del concurs Pascual Start Up i va ser un dels projectes seleccionats per participar en la Jornada Comarcal d'Start Ups.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Feliu