En marxa la sala Snoezelen d'estimulació multisensorial a Can Comelles

L'espai esparreguerí està orientat a activar els diferents sentits de la persona mitjançant estímuls visuals, auditius, tàctils i olfactius amb l’objectiu de proporcionar benestar i afavorir diferents processos cognitius

La Residència Municipal Can Comelles d’Esparreguera, amb la col·laboració de l’Obra Social la Caixa, ha posat en marxa una sala d’estimulació multisensorial destinada a les persones amb deteriorament cognitiu en estadi moderat i sever. L’espai, anomenat sala Snoezelen, acollirà persones de la Residència i del Taller Ocupacional de Can Comelles amb l’objectiu de proporcionar-els-hi benestar i afavorir diferents processos cognitius.

La sala Snoezelen, ubicada a la planta baixa de la “Residència Nova”, està orientada a activar els diferents sentits de la persona mitjançant estímuls visuals, auditius, tàctils i olfactius amb l’objectiu de proporcionar relaxació i benestar, afavorir l’autocontrol de les conductes, incentivar la capacitat creativa, afavorir la comunicació verbal i la no verbal, promoure la capacitat d’elecció, incrementar la capacitat d’atenció i la concentració, i reduir les alteracions del comportament.

Aquest espai s’utilitzarà també per treballar la història de vida dels residents i ajudar-los a recordar les vivències passades i les presents a través de l’estimulació visual i auditiva. La història de vida constitueix un recull de tota la informació personal rellevant, des de dades purament biogràfiques fins a esdeveniments transcendentals per a la pròpia trajectòria vital de la persona.

A la sala Snoezelen de Can Comelles hi treballaran un total de cinc professionals de la Residència (una infermera, una psicòloga, un terapeuta ocupacional, un fisoterapeuta i una educadora social) i és previst que per a atendre les persones del Taller Ocupacional el servei es vegi reforçat amb dos monitors més d’aquest servei.

Les sessions d’estimulació multisensorial tindran una durada aproximada de vint minuts en els quals els usuaris seran atesos individualment i, només en casos excepcionals, es podran atendre per parelles sempre tenint en compte els objectius que es persegueixin en cada cas concret.

En els darrers dies ja han passat per la sala d’estimulació multisensorial de Can Comelles una desena de residents, que han començat a provar el servei. Durant les properes setmanes es farà la presentació a les famílies i se’n farà l’obertura oficial.

Redacció / Foto: Aj. Esparreguera

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix