×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 627

Es presenta la nova targeta de transport públic

Imprimeix

La T-Mobilitat funcionarà amb tecnologia contactless (sense contacte) similar a les targetes de crèdit i permetrà estalviar paper

L'usuari podrà validar amb una targeta única per a totes les modalitats tarifàries, recarregable o amb el telèfon mòbil. La T-Mobilitat funcionarà amb tecnologia contactless (sense contacte) similar a les targetes de crèdit i permetrà estalviar paper i tenir un coneixement més profund de l’ús del transport públic. 

El nou model de desplaçament en transport públic ha estat presentat pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, l'alcalde de Sant Joan Despí i vicepresident de Mobilitat i Transport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Antoni Poveda i per la regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal. Un grup de treball format per les tres administracions dissenyarà el futur nou model tarifari per quilòmetres i per ús que substituirà els 88 títols actuals de transport.

t mobilitat prova 0

Desplegament, a la tardor del 2018

Durant el Mobile World Congress s'ha fet una demostració d'aquesta nova tecnologia que es desplegarà com a prova pilot a final d'aquest any en un tram de l'L9, un any després començarà la implantació a Barcelona i a la tardor del 2019 s'iniciarà el desplegament a tot el país. Amb la implantació de la T-Mobilitat el transport s'adaptarà a la nova realitat de la transformació digital de la societat. Comportarà la substitució progressiva de les targetes de transport públic vigents avui a l'àrea de Barcelona en una primera etapa i, progressivament, a tot Catalunya. 

Eliminació del frau

El sistema de bandes magnètiques està obsolet i comporta frau. Entre els avantatges d’aquesta targeta sense contacte amb avenços d'última generació hi ha l’eliminació del frau. La nova tecnologia incorpora xips per garantir la seguretat en les transaccions, assegurar la confidencialitat de les dades, impedir la falsificació de títols i protegir el sistema d'atacs exteriors. 

Un altre suport per validar serà el propi mòbil que servirà per conèixer en tot moment el saldo i el nombre de viatges efectuats, tant de manera autònoma com llegint de la targeta sense contacte. Pel que fa a la targeta bancària, aquesta servirà per validar un bitllet senzill. L'accés al transport públic se seguirà fent amb les targetes magnètiques actuals, per facilitar-ne la transició, incorporant de manera esglaonada els altres suports sense contacte.

Redacció / Foto: Aj. Sant Joan Despi