Virtual Visions guanya el Concurs d’Idees Innovadores

Imprimeix

El projecte, que es materialitza en una APP destinada a millorar la mobilitat de les persones amb discapacitat visual, ha estat creat per alumnes de l’Institut Gabriel Mistral de Sant Vicenç dels Horts

El projecte Virtual Vision va guanyar el Concurs d’Idees Innovadores organitzat en el marc de la 12a edició del Dia de l’Emprenedor. Aquesta idea, proposada pels alumnes de l’Institut Gabriela Mistral de Sant Vicenç dels Horts, es materialitza en una APP destinada a millorar la mobilitat de les persones amb discapacitat visual.

El Dia de l’Emprenedor va tornar a ser tot un èxit. Un total de 172 alumnes de secundària dels instituts de Pallejà, Gabriela Mistral i Salesians de Sant Vicenç dels Horts, Corbera de Llobregat, i Lluís de Requesens i Bernat El Ferrer de Molins de Rei van participar en les activitats organitzades amb la finalitat de fomentar l’esperit emprenedor entre els joves. La jornada va tenir lloc a l’Institut Bernat el Ferrer de Molins de Rei.

Dia de lEmprenedor 1

Durant la jornada es van fer diverses activitats destinades a impulsar l’emprenedoria entre els alumnes de secundària. L’expert en comunicació i emprenedoria, Jaume Josa, va participar en la primera part de la jornada amb la ponència 'La recepta dels emprenedors. Ingredients i menú'. Posteriorment es va dur a terme el concurs d’idees innovadores. S’hi van presentar 11 propostes i va resultar guanyador el projecte Virtual Vision de l’Institut Gabriela Mistral de Sant Vicenç dels Horts, que consisteix en una APP que fa les funcions d’un gos pigall, però també inclou informació sobre desnivells i semàfors, conducció via GPS i geolocalització.

La darrera activitat del dia va ser el Concurs d'Emprenedors, que va consistir en quinze preguntes amb quatre opcions de resposta on hi van participar tots els alumnes representant al seu institut. Des del seu seient, amb un comandament a distància, van triar la resposta que van considerar correcta. El guanyador del concurs, que enguany va ser l’Institut de Corbera, és el centre que acumula més punts.

Redacció / Fotos: Aj. Molins de Rei