Diputació i Citilab formen mestres per introduir la programació a les aules

Imprimeix

Enguany seran trenta-tres professors de Primària i Secundària de divuit escoles en l’àmbit de la programació i la robòtica

La tercera edició de Programació per a la millora educativa. Scratch i Arduino, organitzada per la Diputació de Barcelona i el Citilab de Cornellà de Llobregat formarà aquest any 33 professors de Primària i Secundària de divuit escoles en l'àmbit de la programació i la robòtica i la seva aplicació a l'aula. En tres edicions, el projecte haurà format prop de cent mestres de la demarcació. El passat 30 de setembre va tenir lloc l'acte de presentació del projecte al Citilab-Cornellà. 

L'objectiu del projecte és dotar a joves i infants de les metodologies i competències innovadores necessàries per fomentar les vocacions científico-tecnològiques millorant així la qualitat i l'equitat educativa.

Llenguatge de programació i robòtica

Programació per a la millora educativa, ofereix 16 hores de formació a docents, 8 hores presencials i 8 hores online, en l'ús del llenguatge de programació i robòtica Scratch i Arduino. A partir de la formació, els docents desenvolupen durant el curs un projecte a l'aula centrat en aquest llenguatge, que permet treballar habilitats per a la solució de problemes, el treball en equip i el desenvolupament del pensament lògic entre d'altres capacitats.

Aquestes accions fomenten les vocacions científico-tècniques entre els alumnes, promouen les habilitats d'aprenentatge del segle XXI i s'emmarquen dintre de la trajectòria del projecte Edutec al Citilab, un projecte que fomenta l'ensenyament de la programació com a via per  promoure la innovació.

El projecte Programació per a la millora educativa. Scratch i Arduino s'emmarca en el Programa d'acompanyament a l'escolaritat per a la millora educativa i rendiment escolar impulsat per la Gerència de Serveis d'Educació. Es tracta d'una acció de suport a les competències clau, que promou el treball corresponsable dels ens locals, centres educatius i agents de la comunitat educativa del territori.

Redacció / Foto: Diputació de Barcelona