Diputació i Citilab formen mestres per introduir la programació a les aules

Enguany seran trenta-tres professors de Primària i Secundària de divuit escoles en l’àmbit de la programació i la robòtica

La tercera edició de Programació per a la millora educativa. Scratch i Arduino, organitzada per la Diputació de Barcelona i el Citilab de Cornellà de Llobregat formarà aquest any 33 professors de Primària i Secundària de divuit escoles en l'àmbit de la programació i la robòtica i la seva aplicació a l'aula. En tres edicions, el projecte haurà format prop de cent mestres de la demarcació. El passat 30 de setembre va tenir lloc l'acte de presentació del projecte al Citilab-Cornellà. 

L'objectiu del projecte és dotar a joves i infants de les metodologies i competències innovadores necessàries per fomentar les vocacions científico-tecnològiques millorant així la qualitat i l'equitat educativa.

Llenguatge de programació i robòtica

Programació per a la millora educativa, ofereix 16 hores de formació a docents, 8 hores presencials i 8 hores online, en l'ús del llenguatge de programació i robòtica Scratch i Arduino. A partir de la formació, els docents desenvolupen durant el curs un projecte a l'aula centrat en aquest llenguatge, que permet treballar habilitats per a la solució de problemes, el treball en equip i el desenvolupament del pensament lògic entre d'altres capacitats.

Aquestes accions fomenten les vocacions científico-tècniques entre els alumnes, promouen les habilitats d'aprenentatge del segle XXI i s'emmarquen dintre de la trajectòria del projecte Edutec al Citilab, un projecte que fomenta l'ensenyament de la programació com a via per  promoure la innovació.

El projecte Programació per a la millora educativa. Scratch i Arduino s'emmarca en el Programa d'acompanyament a l'escolaritat per a la millora educativa i rendiment escolar impulsat per la Gerència de Serveis d'Educació. Es tracta d'una acció de suport a les competències clau, que promou el treball corresponsable dels ens locals, centres educatius i agents de la comunitat educativa del territori.

Redacció / Foto: Diputació de Barcelona

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
165

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix