ACC1Ó impulsa a Esplugues un sistema de detecció de focs pioner

Imprimeix

Les instal.lacions són un centre d’excel·lència en la matèria i és un dels millors centres d’R+D+i del món.

El centre d’R+D+i que la multinacional americana United Technologies Corporation (UTC) té a Esplugues de Llobregat ha desenvolupat un sistema per a la detecció d’incendis pioner a nivell mundial.

Es tracta de la central de detecció d'incendis més avançada en termes de microprocessador, comunicacions, integració amb sistemes remots, així com adaptació a normatives que entraran en vigor pròximament, a més de vàries noves patents inventades al centre d'Esplugues per a aquest projecte específic. Tot, amb la tecnologia més innovadora del mercat.

En aquest centre d'Esplugues, la multinacional americana ha apostat per incorporant-hi prop de 70 enginyers, que s'encarreguen de tots els projectes d'incendis. Les seves instal.lacions són un centre d’excel·lència en aquesta matèria i s’ha situat en la posició de líder dels més de 30 centres d’R+D+i que l’empresa té al món.

El projecte ha fet que els centre tingui unes instal.lacions i equips únics a Espanya, ja que, entre d'altres coses, disposa d'una sala de foc real i d’equipaments per poder treballar en paral·lel a tot el procés de certificació.

A més, el projecte ha estat també pensat en català -per la ubicació i l'entorn-, i és per això que s'ha convertit en una plataforma única que presenta una central d'indencis totalment en català.

El projecte ha comptat amb un pressupost de 3,5 milions d’euros i el suport d’ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació, a través del Programa de Nuclis d’Innovació Tecnològica.