Impuls a l’emprenedoria i l’economia digital local a Gavà

Imprimeix

L’Ajuntament de Gavà, EOI i Orange signen un conveni que fomentarà l’aplicació de les noves tecnologies al desenvolupament i dinamització dels seus negocis.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i el gerent de Relacions Institucionals d’Orange España, Gonçal Bonhomme, van presentar aquesta setmana en el Centre de Suport a l’Empresa el conveni signat pel Consistori, Orange i EOI (Escuela de Organización Industrial) per portar a terme al municipi el projecte “Sé digital”. Amb aquest programa, les tres institucions col·laboren en la generació d’activitat econòmica i ocupació per contribuir a millorar la competitivitat de l’economia local. Al mateix temps també es pretén retenir el talent d’aquelles persones que volen desenvolupar els seus negocis i formar part de la revolució digital des de la seva ciutat.

L’Ajuntament promou diferents accions per fomentar la innovació i els projectes empresarials basats en les noves tecnologies com a via per assolir un nou model productiu, de creació d’oportunitats, de generació d’ocupació i d’activitat econòmica al municipi. Es en aquest sentit que Raquel Sánchez ha destacat que “hem posat en marxa el procés participatiu  “Junts pro Gavà-Made in Gavà” per definir amb el teixit empresarial quines eren les nostres debilitats i també les nostres oportunitats, i des d’aquesta perspectiva tot el que té a veure amb la innovació i amb les noves tecnologies juga un paper fonamental”. D’altra banda, Gonçal Bonhomme ha afirmat que “aquest curs culmina unes inversions que hem vingut fent a la ciutat de Gavà quant a modernització de les xarxes de mòbils i de desplegament de fibra òptica i neix de la constatació que amb Internet l’economia s’ha globalitzat i cal que les empreses locals reaccionin i es moguin en un mercat mundial."

El programa

“Sé digital” és un programa que pretén fomentar la transformació del teixit empresarial de municipis i ciutats, per assolir una ràpida i efectiva adaptació d’aquestes poblacions i els seus habitants als reptes que planteja la nova economia digital global. Això s’aconsegueix a través d’un pla de formació online gratuït.

El programa ajudarà als empresaris i emprenedors locals a desenvolupar les seves habilitats digitals, millorar l’activitat mitjançant l’aprofitament de les noves tecnologies i digitalitzar i desenvolupar els seus negocis. L’Ajuntament promourà activament entre la ciutadania la participació en aquest curs, amb una durada de sis setmanes. Les inscripcions ja són obertes al Centre de Suport a l’Empresa i la formació començarà el 4 d’abril.

A través del programa “Sé digital” es formarà més de 7.000 persones d’arreu d’Espanya interessades a conèixer les oportunitats de negoci que els poden oferir les TIC per participar en la nova economia global des dels seus municipis. En acabar el curs es lliurarà un diploma acreditatiu.

Redacció / Foto: Ajuntament de Gavà