Instal·len un "Pipican" ecològic que ofereix un premi als gossos

L’objectiu de l’Ajuntament de Sant Boi és millorar la convivència entre els animals i les persones.

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat està duent a terme una prova pilot per evitar que els gossos orinin a les façanes. A la plaça Llorenç Presas s'ha instal·lat un urinari ensinistrador per a gossos (E-Can). Quan el gos orina sobre la reixa de l'E-Can, el propietari té l'opció de premiar-lo amb una galeta que li ofereix el dispensador automàtic integrat. Així, mitjançant el conductisme, es pretén modificar el comportament del gos que acabarà associant el fet d'orinar a l'E-Can amb el premi i, per tant, deixarà d'orinar a les façanes.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, el tinent d'alcalde de Ciutat Sostenible, Josep Puidengolas, i la regidora de Salut pública i Tinença responsable i benestar dels animals, Ció Lerma, han presentat aquest nou sistema amb l'objectiu de fer de Sant Boi una ciutat més neta i millorar la convivència entre els animals i les persones.

Sostenible

L'E-Can incorpora un sistema d'auto-neteja, sense productes químics. El compost orgànic que absorbeix les orines es reutilitza com adob per a jardineria o com a combustible per a calderes de biomassa. L'aparell funciona amb energia solar per alimentar la part electrònica i disposa d'un sistema informàtic que permet extreure dades estadístiques de com s'està fent servir.

Es tracta, doncs, d'un urinari 100% ecològic i sostenible. Si s'aconsegueixen bons resultats d'aquesta prova pilot, l'Ajuntament instal·larà més aparells E-Can a la resta del municipi.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
147

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix