Creen una aplicació mòbil per tractar als pacients amb anorèxia i bulímia

Imprimeix

L’Hospital de Sant Joan de Déu és un dels sis centres que la utilitzarà, ja que permetrà  la comunicació en temps real entre metge i pacient per poder conèixer els avenços i possibles incidències de la persona que té un trastorn de conducta alimentària.   

 

L’empresa catalana HealthApp i l’Institut de Trastorns de la conducta Alimentària (ITA) ha desenvolupat una aplicació específica per als pacients amb trastorns de conducta alimentària del qual ja s’han beneficiat 800 pacients i 30 terapeutes. 

HealthApp ha signat un acord amb sis hospitals —entre els quals es troba l’Hospital de Sant Joan de Déu— perquè integrin en les seves consultes diàries l’aplicació que tracta a persones que pateixen transtorns de conducta alimentària com l’anorèxia i bulímia. Els professionals podran fer ús de l’app que els permetrà facilitar els processos amb els pacients i integrar-la en el seu dia a dia. L’acord inclou el desenvolupament d’un estudi per conèixer l’impacte socioeconòmic d’aquesta app. 

Amb la implementació d’aquesta aplicació anomenada TCAPP, ITA pretén simplificar i facilitar la comunicació als pacients més joves, habituats a treballar amb les noves tecnologies, així com posar a disposició dels pacients adults una eina que permet una connexió ràpida i efectiva amb el terapeuta, fet que pot redundar en una major motivació i adherència al tractament. És una eina fàcil i intuïtiva que presenta una imatge fresca i positiva, fet que resulta motivador per dur a terme els canvis necessaris en els hàbits de les persones que pateixen una TCA (Trastorn de conducta alimentària).   

Redacció / Foto: Arxiu