Creen una aplicació mòbil per tractar als pacients amb anorèxia i bulímia

L’Hospital de Sant Joan de Déu és un dels sis centres que la utilitzarà, ja que permetrà  la comunicació en temps real entre metge i pacient per poder conèixer els avenços i possibles incidències de la persona que té un trastorn de conducta alimentària.   

 

L’empresa catalana HealthApp i l’Institut de Trastorns de la conducta Alimentària (ITA) ha desenvolupat una aplicació específica per als pacients amb trastorns de conducta alimentària del qual ja s’han beneficiat 800 pacients i 30 terapeutes. 

HealthApp ha signat un acord amb sis hospitals —entre els quals es troba l’Hospital de Sant Joan de Déu— perquè integrin en les seves consultes diàries l’aplicació que tracta a persones que pateixen transtorns de conducta alimentària com l’anorèxia i bulímia. Els professionals podran fer ús de l’app que els permetrà facilitar els processos amb els pacients i integrar-la en el seu dia a dia. L’acord inclou el desenvolupament d’un estudi per conèixer l’impacte socioeconòmic d’aquesta app. 

Amb la implementació d’aquesta aplicació anomenada TCAPP, ITA pretén simplificar i facilitar la comunicació als pacients més joves, habituats a treballar amb les noves tecnologies, així com posar a disposició dels pacients adults una eina que permet una connexió ràpida i efectiva amb el terapeuta, fet que pot redundar en una major motivació i adherència al tractament. És una eina fàcil i intuïtiva que presenta una imatge fresca i positiva, fet que resulta motivador per dur a terme els canvis necessaris en els hàbits de les persones que pateixen una TCA (Trastorn de conducta alimentària).   

Redacció / Foto: Arxiu

 

 


 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
134

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix