L'Ajuntament de Sant Boi s'adhereix a Electronics Watch

Imprimeix

És organització independent que avalua les condicions laborals de la indústria electrònica internacional.

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ja forma part de l'organització Electronics Watch després de la seva adhesió. El fet de formar part com a comprador públic de material electrònic dóna accés a la informació actualitzada sobre els proveïdors, una avaluació de les condicions laborals locals i dels procediments efectius per denunciar greuges que es puguin detectar.

Aquestes activitats de monitoratge es preveu que comencin a la segona meitat de l'any 2016. Aquest compromís amb la compra pública ètica ha culminat amb la formalització de l'adhesió de l'Ajuntament com a soci. A Catalunya, altres ajuntaments com el de Barcelona o Sabadell o Universitats com a la de Barcelona també s'han afiliat a aquesta organització.

Des de 2014, el consistori baixllobregatí ha seguit el procés de constitució d'Electronics Watch i participa en algunes de les reunions i treballs del primer grup assessor de compradors del sector públic, participant també en l'estudi sobre la compra d'equips electrònics a les Administracions Públiques a Espanya.

Compra responsable

L'objectiu d'Electronics Watch és garantir la compra pública socialment responsable a Europa. Electronics Watch segueix el model ja provat de manera efectiva al Workers Rights Consortium (www.workersrights.org), que s'aplica al sector tèxtil i de confecció als EUA, amb l'objectiu que els seus membres puguin influir i incentivar la sostenibilitat i justícia en les cadenes de subministrament, mitjançant la demanda expressa del compliment dels drets laborals dels seus proveïdors.

Electronics Watch agrupa a tres categories de col·lectius: compradors públics europeus; ONG, sindicats, acadèmics i altres experts internacionals i els grups de defensa dels drets laborals dels països productors d'electrònica al Sud global.

Redació / Foto: Arxiu