Primera immersió a 1.000 metres del submarí científic ICTINEU 3

Es converteix en setè submarí de la Unió Europea capaç de submergir-se a aquesta profunditat amb tripulants a l'interior.

El submarí català ICTINEU 3, de l'empresa santfeliuenca Ictineu Submarins S.L., ha aconseguit fer la primera immersió fins a 1.000 metres de profunditat, fita que ha estat certificada per la societat DNV-GL i homologada per Afers Marítims Francesos. L'ICTINEU 3 esdevé el setè submarí de la Unió Europea capaç de submergir-se fins a 1.000 metres amb tripulants a l'interior i un dels tres submarins operatius de la UE que pot arribar a aquesta profunditat. Les proves d'immersió al mar es van dur a terme al sud del Cap Ferrat, a la Costa Blava francesa.

Campanya científica

Al marge de les immersions per aconseguir la certificació, l'ICTINEU també ha participat en la seva primera campanya de biologia marina amb dotze immersions científiques dutes a terme en col·laboració amb l'Observatori Oceanològic de Villefranche sur mer.

Redacció / Foto: ICTINEU

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix