El 90% dels viladecanencs tindran fibra òptica en tres anys

El grup Mediapro invertirà 4 milions d'euros per estendre i gestionar la infraestructura.

L'Alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, i Jaume Roures, del Grup Mediapro, han signat aquest matí el contracte de concessió perquè l'empresa Overon, que forma part d'aquest grup, es faci càrrec de gestionar la xarxa de fibra òptica municipal W!CABLE i d'estendre-la a tota la ciutat. Mediapro invertirà 4 milions d'euros per fer créixer aquesta infraestructura de manera que, en tres anys, el 90% del municipi disposarà de cobertura de banda ampla ultra ràpida complint el principal objectiu que es va marcar el govern local des que va posar en marxa el projecte i avançant-se a les recomanacions fetes per l'Agenda Digital per a Europa.

21.000 punts de serveis actius

El contracte preveu que en 2018 Viladecans tingui 21.000 punts de serveis actius, davant els 2.500 que té actualment, per donar cobertura de fibra òptica al 90% de les llars, empreses i botigues de la ciutat, així com als equipaments i serveis públics que ho requereixin. La concessió també implica preservar el model de xarxa majorista i neutra durant 15 anys.

L'extensió de la fibra òptica a tot el municipi també afavoreix la posada en marxa de serveis 'smart city' en disposar d'un complet substrat tecnològic d'última generació i d'una població connectada i preparada per rebre serveis avançats. A més, suposa un avantatge per a les empreses que vulguin engegar projectes intel·ligents a la ciutat, ja que els permet posar-los en marxa de manera ràpida i amb les garanties de qualitat que els ofereix la xarxa W!CABLE.

Model pioner de gestió

Amb l’objectiu de posar en marxa aquest projecte, l'Ajuntament de Viladecans, a través d'una empresa municipal, es va registrar a la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC), antiga CMT, com a operador neutre per tal de crear una xarxa oberta a disposició de qualsevol operador de telecomunicacions que volgués oferir-hi els seus serveis. Viladecans va inicar així un model de gestió pioner a Espanya desenvolupat en zona urbana, que ja funcionava a altres països i que va obtenir l'aval de la CNMC, mitjançant una resolució feta pública el 2012 per donar el seu visiplau.

En els darrers anys, atrets per la demanda generada pel W!CABLE, diverses empreses de telecomunicacions privades han començat a invertir en xarxes de fibra òptica pròpies a la ciutat. Això fa que Viladecans sigui l'únic municipi amb un doble model de gestió d'aquest tipus d'infraestructures multiplicant les ofertes i serveis que poden obtenir ciutadans i empreses de la ciutat. 

Redacció / Foto: Ajuntament de Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
151

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix