Les rajoles dels carrers de Sant Feliu ‘difonen’ la història dels seus noms

Imprimeix

S’aplica un codi QR que permet l’accés immediat a la informació mitjançant un telèfon o algun altre dispositiu mòbil intel·ligent.

L'Ajuntament de Sant Feliu i el col·legi Verge de la Salut han desenvolupat un projecte que permet difondre la història dels noms dels carrers de la ciutat baixllobregatina aprofitant les avantatges de la tecnologia. El projecte s’anomena “Codis QR i els carrers de Sant Feliu”. De moment són sis carrers (Joana Raspall, Dr. Fleming, Jaume Vidal, Pere Álvarez, el passeig de l'Onze de Setembre i la plaça de Pere Dot) els escollits en una primera fase. Actualment, els alumnes del col·legi Verge de la Salut estan acabant de recollir la informació d'una vintena de carrers més de la ciutat que s'afegiran pròximament al projecte.

La iniciativa ha permès als alumnes de cicle mitjà i superior de primària, així com els de secundària del col·legi santfeliuenc fer un treball de recerca i documentació sobre els carrers de la seva ciutat que tenen el nom d'un personatge o d'un fet històric. Els nens i nenes han recopilat informació sobre la biografia del personatge, sobre la història del carrer, així com sobre el vincle amb la ciutat de Sant Feliu, entre altres aspectes. Les dades, que s'han transformat en textos, vídeos i documents d'àudio, s'han incorporat al web de l'Ajuntament i s'han vinculat a codis QR, que s'han reproduït en unes rajoles que ja es poden trobar en els diversos carrers documentats i que permeten l'accés immediat a la informació. L'únic requisit per poder accedir és disposar d'un telèfon o algun altre dispositiu mòbil intel·ligent per llegir els codis QR i accedir a la informació addicional. 

Tres anys treballant-hi

El col·legi Verge de la Salut va definir el projecte "Codis QR i els carrers de Sant Feliu" l'any 2013. Aquest mateix any va obtenir el segon premi de la convocatòria “Sant Feliu ciutat digital” com a millor projecte d'introducció de les TIC a l'àmbit educatiu. Des d'aleshores ha comptat amb el suport del programa Sant Feliu Innova de l'Ajuntament que ha desenvolupat els codis QR i ha fet tot el treball d'implementació de la informació dels carrers a Internet.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Feliu