L’informe Faros Sant Joan de Déu considera beneficiós les noves tecnologies en infants i adolescents

Imprimeix

Pensa que els pot “ajudar a formar-se en les competències que requereix el món actual”.

El portal de promoció de la salut i el benestar infantil Faros de l’Hospital Sant Joan de Déu ha presentat un nou informe, el novè, que analitza quins beneficis i riscos impliquen les noves tecnologies per als infants i adolescents, quin ús en fan i com poden els pares fomentar els pares un ús saludable en els seus fills. L’Informe, que porta per títol “Les noves tecnologies en infants i adolescents. Guia per educar saludablement en una societat digital”, ha estat elaborat per experts del món de l’educació, la salut i les noves tecnologies i està disponible a la web de Faros.

Els autors de l’informe asseguren que un ús responsable, educatiu, creatiu i supervisat pot resultar molt beneficiós per al desenvolupament de l’infant perquè el pot ajudar a formar-se en les competències que requereix el món actual. Afegeixen, a més, que la precocitat en l’accés a les noves tecnologies no ha de ser vist com un perill sinó com una bona oportunitat educativa per ensenyar als infants bons hàbits en el maneig dels dispositius i consum de continguts digitals, perquè durant l’etapa infantil els infants busquen la complicitat i consell dels pares mentre que en l’adolescència es tanquen i la família ja té poques possibilitats d’intervenció.

Augment de l’ús

Un 40% dels menors de dos anys accedeixen de manera habitual a tabletes o telèfon mòbil dels seus pares per jugar o veure vídeos de dibuixos animats. I l’ús de les noves tecnologies augmenta vertiginosament amb l’edat: s’apuja al 72% en els casos de menors de 8 anys i supera el 90% en el cas dels infants d’entre 10 i 15 anys.

Els experts lamenten que moltes famílies desaprofitin aquesta oportunitat perquè, atenent els estudis, la meitat de les famílies deixen als nens el mòbil només per mantenir-los entretinguts. I per poder ensenyar els infants a fer un bon ús de les noves tecnologies és necessari acompanyar-los en el procés: escollir amb ells els jocs, jugar amb ells i anar introduir conceptes de seguretat.

Redacció / Foto: Arxiu