L’informe Faros Sant Joan de Déu considera beneficiós les noves tecnologies en infants i adolescents

Pensa que els pot “ajudar a formar-se en les competències que requereix el món actual”.

El portal de promoció de la salut i el benestar infantil Faros de l’Hospital Sant Joan de Déu ha presentat un nou informe, el novè, que analitza quins beneficis i riscos impliquen les noves tecnologies per als infants i adolescents, quin ús en fan i com poden els pares fomentar els pares un ús saludable en els seus fills. L’Informe, que porta per títol “Les noves tecnologies en infants i adolescents. Guia per educar saludablement en una societat digital”, ha estat elaborat per experts del món de l’educació, la salut i les noves tecnologies i està disponible a la web de Faros.

Els autors de l’informe asseguren que un ús responsable, educatiu, creatiu i supervisat pot resultar molt beneficiós per al desenvolupament de l’infant perquè el pot ajudar a formar-se en les competències que requereix el món actual. Afegeixen, a més, que la precocitat en l’accés a les noves tecnologies no ha de ser vist com un perill sinó com una bona oportunitat educativa per ensenyar als infants bons hàbits en el maneig dels dispositius i consum de continguts digitals, perquè durant l’etapa infantil els infants busquen la complicitat i consell dels pares mentre que en l’adolescència es tanquen i la família ja té poques possibilitats d’intervenció.

Augment de l’ús

Un 40% dels menors de dos anys accedeixen de manera habitual a tabletes o telèfon mòbil dels seus pares per jugar o veure vídeos de dibuixos animats. I l’ús de les noves tecnologies augmenta vertiginosament amb l’edat: s’apuja al 72% en els casos de menors de 8 anys i supera el 90% en el cas dels infants d’entre 10 i 15 anys.

Els experts lamenten que moltes famílies desaprofitin aquesta oportunitat perquè, atenent els estudis, la meitat de les famílies deixen als nens el mòbil només per mantenir-los entretinguts. I per poder ensenyar els infants a fer un bon ús de les noves tecnologies és necessari acompanyar-los en el procés: escollir amb ells els jocs, jugar amb ells i anar introduir conceptes de seguretat.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix