Arrenca Eticom Som Connexió, la primera cooperativa de telefonia ètica

Imprimeix

Els beneficis generats per l'activitat econòmica es reinvertiran tots en l'empresa o bé en l'impuls de projectes de l'economia social i solidària arrelats al territori.

La cooperativa emplaçada al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat comença a oferir serveis de telefonia mòbil als seus socis i sòcies després d’un procés de treball intern de diversos mesos. Així, totes les persones que vulguin consumir els serveis de telefonia mòbil a través d'una empresa “responsable, democràtica i cooperativa” tenen l'oportunitat a través d'Eticom Som Connexió.

Fase inicial

Eticom Som Connexió encara no s'ha constituït com a Operadora Mòbil Virtual. Tot i això, la prestació de serveis es farà de forma íntegra des de la cooperativa: la contractació, el cobrament, l'atenció a les persones sòcies i tot allò relacionat amb la prestació del servei. Les targetes també tindran la imatge de la cooperativa.

L'aportació de la figura cooperativa rau en el fet que totes les persones sòcies tenen veu i vot en les assemblees, espais on es prenen decisions sobre tot allò que concerneix la marxa de l'empresa i la prestació de serveis. A més, la figura de les cooperatives sense ànim de lucre garanteix que els beneficis generats per l'activitat econòmica es reinverteixen tots en l'empresa o bé en l'impuls de projectes de l'economia social i solidària arrelats al territori.

Aquesta oferta de serveis de telefonia mòbil és només “el primer pas per avançar cap a una sobirania en les telecomunicacions”. Actualment la cooperativa treballa en poder oferir serveis de telefonia fixa i Internet abans de finals d'any.

Sense ànim de lucre

Eticom és un projecte col·lectiu sense ànim de lucre que s'organitza per contribuir al bé comú lluitant contra els impactes socials i ambientals generats pel sector de les telecomunicacions. Tot i no haver començat a oferir serveis fins ara, la cooperativa de la telefonia ètica ja té més de 500 socis i sòcies i espera arribar als 2000 abans d'acabar l'any.

Redacció / Foto: Arxiu