Desmantellada una organització criminal dedicada al tràfic internacional d'haixix

La investigació ha estat conjunta entre membres del Cos de Mossos d’Esquadra, Cuerpo Nacional de Policía i l’Agència Tributària i es van registrar domicilis a Sant Joan Despí, Castelldefels i Cornellà entre altres localitats.

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a l’Àrea Central de Crim Organitzat, conjuntament amb agents del Grup I i IV de la secció d’estupefaents de la UDYCO del Cuerpo Nacional de Policía i membres de la Dirección Adjunta de Vigilancia Aduanera de l’Agència Tributària van detenir 24 persones presumptament integrants d’una organització criminal dedicada al tràfic internacional d’haixix, i contraban de tabac. El total d’haixix intervingut i imputat a l’organització criminal banda supera els 2.000 kg. Aquest haixix posat en circulació a Itàlia podia ascendir a més de 4.600.000 euros venut per quilograms i 22.000.000 euros en grams. En aquesta operació es van intervenir també 9.537 paquets de tabac. A més, en altres operacions prèvies derivades de la investigació es van intervenir 8.320 paquets i s’estima que en l’últim any s’hauria distribuït més de 150.000 paquets a Balears i Catalunya.

L’inici de les investigacions es remunten a principis de l’any 2014. Els mossos havien tingut coneixement que, a Terrassa, hi havia assentada una organització criminal dedicada principalment al tràfic internacional d’haixix, tot i que també es dedicaven al tràfic de cocaïna, contraban de tabac i blanqueig de capitals. Aquesta organització operava feia més d’11 anys i havia professionalitzat molt la seva il·lícita operativa. Paral·lelament, tant el Cuerpo Nacional de Policía com Vigilancia Aduanera de l’Agència Tributària estaven investigant i seguint la mateixa organització criminal, motiu pel qual es va crear un equip conjunt de treball per compartir informacions i maximitzar els resultats.

Estructura de l’organització

Aquesta organització estava formada per un elevat nombre de persones, i girava entorn del líder, un home de 37 anys, nacionalitat marroquí i veí de Rubí. Aquest, conegut com el Rais (el jefe), ordenava els seus ‘súbdits’ per actuar  formant bateries independents de tres o quatre membres que es dedicaven a transportar la droga que ell mateix gestionava, des del punt de recollida (sud d’Espanya) fins al punt d’entrega (Catalunya i Itàlia).

Disposaven d’una gran infraestructura de vehicles i de llocs segurs per emmagatzemar l’haixix fins al moment de l’entrega. Tot i que aquestes bateries gaudien d’autonomia entre si, sempre estaven supeditades jeràrquicament al líder. En algunes ocasions col·laboraven entre elles per a transaccions més importants o per donar-se mutu suport. Per poder blanquejar els beneficis, l’organització comptava amb una xarxa empresarial formada majoritàriament per empreses d’alimentació i d’oci.

Des que es va iniciar la investigació, agents dels tres cossos policials han dut a terme diferents aprehensions d’haixix a les localitats d’Algesires, Terrassa, Subirats, Capmany, i  Sant Joan Despí. També s’han produït altres dues confiscacions a Arles (França) i Milà (Itàlia) d’haixix que transportaven els investigats.

Registres al Baix Llobregat

Amb tota la informació recopilada, l’equip conjunt de treball, dirigits pel jutjat d’instrucció número 2  de Terrassa, va dur a terme un important operatiu policial el 24/03/2015 a les localitats de Rubí, Terrassa, Sabadell, Castelldefels, Sant Joan Despí, Cornellà, amb la finalitat de desmantellar l’organització criminal i detenir-ne els seus membres. Es van practicar un total de 29 entrades i perquisicions en domicilis i locals. Quan s’estava a punt d’explotar el dispositiu final, es va tenir coneixement que s’estava preparant un segrest entre membres de l’organització investigada, duta terme per sicaris expressament contractats i motivat segurament per deutes o desavinences derivades dels seus il·lícits negocis.

Redacció / Foto: Policia Nacional

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
163

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix