Detinguts dos joves per sostreure un autobús a Vilafranca del Penedès

Imprimeix

Els autors, un d’ells veí de Santa Coloma de Cervelló, van conduir temeràriament fins a Sant Pere de Riudebitlles i durant el trajecte entre ambdues poblacions van provocar un ferit lleu i nombrosos danys materials a vehicles estacionats.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Sant Sadurní d'Anoia van detenir a Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès) una jove de 19 anys i un jove menor d'edat, de nacionalitat espanyola i veïns de Santa Coloma de Cervelló i Berga, com a presumptes autors dels delictes de robatori i furt d'ús de vehicle a motor, lesions, conducció temerària, resistència, desobediència a agents de l'autoritat i danys.

Els fets es van produir ahir diumenge pocs minuts després de les onze del matí quan testimonis van alertar als Mossos d'Esquadra de la conducció anòmala i en sentit contrari d'un autobús per part d'una noia pels carrers de Vilafranca del Penedès. Poc després van rebre avís d'un accident lleu patit per un conductor a conseqüència de l'autobús.

Els dos joves, que havien sostret l'autobús de l'estació d'autobusos de Vilafranca, van fer una conducció temerària i fora de control pels carrers de la mateixa població i van provocar al seu pas lesions lleus a un conductor, nombrosos danys materials al mateix autobús, al mobiliari urbà, així com a d'altres vehicles estacionats o que es trobaven circulant en aquells moments.

A continuació, els dos joves van sortir dels carrers de Vilafranca del Penedès direcció Sant Sadurní d'Anoia seguits per dotacions dels mossos i de la Policia Local de Vilafranca del Penedès, els quals van preservar la resta de conductors de les vies per on van circular intentant evitar accidents fins a trobar les circumstàncies idònies per aturar el vehicle.

Paral·lelament, diferents unitats dels Mossos d'Esquadra i de les policies locals dels municipis veïns van tallar les vies properes per on circulava l'autobús amb l'objectiu d'evitar que altres vehicles es creuessin amb ell i evitar així accidents.

Els joves van arribar a evitar els talls de via realitzats per les dotacions policials pujant pels marges de la carretera, van circular en sentit contrari al de la marxa, a gran velocitat i fent ziga-zaga, posant en greu risc la integritat física de la resta d'usuaris de les vies, van envestir tres vehicles, van forçar que altres conductors sortissin sobtadament de la via per evitar col·lidir amb l'autobús i van col·lidir lateralment en diverses ocasions amb els vehicles policials que van participar en la persecució del vehicle sostret.

Finalment, a Sant Pere de Riudebitlles l'autobús va quedar encastat en un revolt tancat de difícil maniobra, moment que va ser aprofitat pels agents que els seguien per detenir els dos ocupants, els quals havien conduit el vehicle de forma alternativa segons es desprèn del testimonis dels policies i de la resta conductors amb els que s'havien creuat des de Vilafranca del Penedès.

Durant la detenció dos mossos van patir ferides lleus resultat de la desobediència i resistència activa del jove a la detenció policial així com del fet d'haver de trencar un vidre de l'autocar per accedir al seu interior, davant la negativa dels joves d'obrir l'accés a l'autobús.

A l'interior del vehicle sostret, els mossos van trobar pantalles de GPS prèviament sostretes d'altres autobusos de la mateixa companyia estacionats a l'estació d'autobusos de Vilafranca del Penedès. El detingut va passar a disposició de la fiscalia de menors i la detinguda passarà a disposició judicial en breu.

 

Redacció / Foto: Arxiu