Ingressa a presó l'autor de tretze robatoris al Baix Llobregat i l'Anoia

Imprimeix

Els va cometre entre desembre de 2014 i gener de 2015, la majoria dels quals en a cases unifamiliars i durant la tarda i/o les nits.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de la comissaria de Martorell van detenir un home de 34 anys, de nacionalitat colombiana i veí de Ripollet (Vallès Occidental), com a presumpte autor de tretze delictes de robatoris amb força a domicilis a les localitats baixllobregatines de Sant Esteve Sesrovires, Esparreguera i Castelldefels, així com Piera, El Bruc (Anoia) i Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà).

Tots els fets van tenir lloc en un període de dos mesos, entre desembre de 2014 i gener de 2015. A més els investigadors van poder constatar que el modus operandi utilitzat pel detingut consistia a accedir als habitatges cap a la mitja tarda i/o a la nit, escollint cases unifamiliars i entrant mitjançant el forçament de les finestres ubicades a les primeres plantes. Un cop a l'interior de la casa, sostreia joies i diners.

De les gestions d'investigació realitzades es va poder comprovar que el detingut es desplaçava per realitzar els robatoris a interior de domicili amb tres vehicles diferents qüestió que va dificultar molt la localització i ubicació del detingut.

Finalment, els investigadors van detenir el presumpte autor dels fets després de diversos seguiments i escoltar en declaració a diversos testimonis i víctimes que van reconèixer i identificar l'autor dels fets i van aportar informació de gran rellevància per localitzar-lo. Un cop detingut, agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Mossos d'Esquadra de Martorell van fer una entrada i perquisició, amb autorització judicial, al domicili del detingut, on van poder recuperar diversos objectes de procedència il·lícita.

La investigació continua oberta i els investigadors estan a l'espera de localitzar i detenir a una altra persona que actuava juntament amb el detingut per cometre els fets delictius. El detingut, amb quatre antecedents, va passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar el seu ingrés a presó.

Redacció / Foto: Arxiu