La Policia Nacional de Cornellà desmantella un entramat empresarial dedicat a regularitzar fraudulentament a estrangers

L'origen de la investigació va ser arran d'unes estafes que es van realitzar en comerços de telefonia a Molins de Rei.

Agents de la Policia Nacional de la Brigada d'Estrangeria i Fronteres de la Comissaria de Cornellà de Llobregat han desmantellat un entramat empresarial dedicat a regularitzar fraudulentament a estrangers. Aconseguien que un jutjat els reconegués una relació laboral inexistent utilitzant contractes falsos a través d'empreses fictícies o sense cap activitat mercantil. Amb la resolució judicial, els estrangers podien sol·licitar el permís de residència per arrelament laboral. Han estat detingudes vint-i-cinc persones, entre els quals es troben els màxims responsables. Les actuacions s'han realitzat amb la col·laboració de la Inspecció de Treball i Seguretat Social, d'acord amb el conveni de col·laboració signat pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i el Ministeri de l'Interior.

L'operació policial es va iniciar el passat estiu, quan es va detectar a un grup de persones que, de manera coordinada i organitzat, presentaven sol·licituds de permís de residència per arrelament laboral i que coincidien totes elles en empreses, documentacions i dates. No obstant això, l'origen va ser arran d'unes estafes que es van realitzar en comerços de telefonia a Molins de Rei.

Empreses fictícies o sense activitat

En les primeres investigacions, els investigadors van descobrir que eren dos els màxims responsables de la trama, un home i una dona, i que oferien a ciutadans estrangers en situació irregular, principalment d'origen pakistanès, contractes de treball fraudulents a canvi d'una quantitat de diners. La suposada relació laboral permetia als interessats, en consumar-se l'engany, sol·licitar el permís de residència.

A més els falsos contractes eren utilitzats per realitzar una demanda fraudulenta per part dels treballadors, i de forma concertada amb l'empresa, per un suposat impagament de mensualitats davant el corresponent jutjat social. Dut a terme l'acte de conciliació entre l'administrador i els treballadors, acordaven l'abonament de les mensualitats suposadament degudes amb el que quedava liquidada la relació laboral. Amb això aconseguien una resolució judicial en la qual se'ls reconeixia una relació laboral superior a sis mesos, temps mínim requerit per sol·licitar el permís de residència per circumstàncies excepcionals d'arrelament social davant les Subdelegacions del Govern de Barcelona, Tarragona, Saragossa, Castelló i Terol.

Els agents van establir un dispositiu i van aconseguir desmantellar aquest entramat amb la detenció de vint-i-cinc persones, entre els quals es trobaven els màxims responsables, als quals se'ls imputen delictes de falsedat documental. Algunes de les persones residien a Cornellà de Llobregat.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix