Tres homes detinguts i un imputat per cultivar marihuana

Imprimeix

Els agents van localitzar 21 quilograms d'aquesta droga en la nau industrial a Castellví de Rosanes i 11 kg més en el magatzem al barri de Sants de Barcelona.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Martorell van detenir tres homes, d'entre 31 i 39 anys, dos de nacionalitat sèrbia i un hongaresa  i  veïns de Gelida, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. El quart home, de 40 anys, nacionalitat iugoslava i veí de Barcelona, es va presentar al jutjat de guàrdia de Martorell on se li va agafar declaració i va quedar imputat.

Els fets van succeir el passat dia 1 de febrer, cap a les cinc de la tarda, durant un patrullatge preventiu realitzat per Mossos per combatre els robatoris a empreses del polígon industrial de Castellví de Rosanes. Agents que patrullaven per un carrer del polígon van observar com dos homes manipulaven amb eines un quadre d'enllumenat de l'exterior d'una de les naus. Davant la conducta sospitosa dels homes, els agents van decidir identificar-los. Els homes, en veure la presència policial, van entrar ràpidament dins la nau on van ser aturats pels agents. Va ser en aquell moment quan els agents van sentir una forta olor a marihuana i van veure que a l'interior hi havia una tercera persona que estava desmuntant una plantació, presumptament de marihuana. De la nau es van recollir 21 quilograms amb un valor al mercat il·legal d'uns 23.000 euros, així com uns grans tubs metàl·lics utilitzats pels sistemes de ventilació i múltiples tubs de làmpades de les que s'utilitzen pel cultiu de marihuana. Aquests tres homes van manifestar als agents que havien estat contractats per una quarta persona per desmuntar aquesta plantació. Amb les proves recollides, els policies van detenir els tres homes per un presumpte delicte contra la salut pública. Posteriorment, els agents van identificar el responsable, que es va presentar el passat dimecres 4 de febrer al jutjat de guàrdia de Martorell, on se li va agafar declaració i va quedar imputat.

A partir d'aquest fet es va realitzar el passat dia 4 de febrer al matí una entrada judicial en un magatzem de Sants llogat per un dels detinguts, on es van localitzar 11 quilograms de marihuana, testos, làmpades ultraviolades i fertilitzants. El jutjat en funcions de guàrdia va deixar en llibertat amb càrrecs als tres detinguts.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra