La neu emblanquina diferents municipis del Baix Llobregat

Imprimeix

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya demana extremar la prudència davant la situació de nevades i fer cas de la recomanació del servei Català de Trànsit de limitar els desplaçaments als que siguin imprescindibles a les zones a on nevi i s'acumuli la neu.

La neu és, a hores d’ara, la gran protagonista d’aquest dimecres a la nostra comarca, ja que ha emblanquinat, de moment, la zona nord del Baix Llobregat. En les pròximes hores es poden produir nevades en altres punts. La cota baixarà localment fins a nivell del mar a partir de les 13 h. on les precipitacions poden afectar a litoral i prelitoral de Barcelona. Es produiran en forma de ruixat i calabruix. Puntualment per sobre de 400 metres es podran acumular entre 5 i 15 cm de neu.

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que, en aquests moments hi ha més de 20 vies afectades per la neu. Entre elles, l’AP-7 que està totalment tallada entre Martorell i El Vendrell. També està totalment tallada l’A-2 a Abrera A més, està tallada la C-58 a Vacarisses i cal circular amb cadenes per la N-340 a Vallirana.

El telèfon d'emergències 112 ha atès 750 trucades relatives a incidències causades per la neu o gel a les diferents vies. Per comarques, l'origen de les trucades és: Baix Llobregat 37.

Redacció / Foto: Ajuntament de Castellví de Rosanes