Detenen un veí d'Esparreguera per enaltiment del terrorisme

Imprimeix

Se l'acusa també dels delictes d'amenaces i dels delicte de provocació, conspiració i proposició per a cometre delictes de terrorisme.

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d'Esquadra han detingut avui un jove de vint-i-tres anys, nacionalitat espanyola i veí d'Esparreguera pels delictes d'amenaces i d'enaltiment del terrorisme i pel delicte de provocació, conspiració i proposició per a cometre delictes de terrorisme.

La investigació va començar el juliol de 2014 a partir de la denúncia presentada per la periodista i escriptora Pilar Rahola davant el cos de Mossos d'Esquadra per unes amenaces rebudes al seu compte de Twitter.Els mossos van corroborar que existien una sèrie d'amenaces a personatges públics, mitjançant les xarxes socials i concretament a través d'un perfil de Twitter. Des d'aquest perfil s'enaltien diversos grups terroristes com GRAPO i ETA i entre les persones amenaçades hi ha polítics, periodistes i membres de la Casa Reial. A través de les seves piulades el detingut també justificava els assassinats de Miguel Ángel Blanco i Isabel Carrasco, fent una crida a la tornada de les organitzacions terroristes ETA i GRAPO.

D'altra banda, en els darrers dies i després dels fets registrats a París l'ara detingut mostrava el seu desig que l'atac que s'havia produït contra el setmanari Charlie Hebdo es repetís a la seu de dos diaris espanyols. Aquesta investigació ha estat dirigida pel Jutjat Central d' Instrucció 3 de l'Audiència Nacional.

Redacció / Foto: Arxiu