Detenen un veí d'Esparreguera per enaltiment del terrorisme

Se l'acusa també dels delictes d'amenaces i dels delicte de provocació, conspiració i proposició per a cometre delictes de terrorisme.

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d'Esquadra han detingut avui un jove de vint-i-tres anys, nacionalitat espanyola i veí d'Esparreguera pels delictes d'amenaces i d'enaltiment del terrorisme i pel delicte de provocació, conspiració i proposició per a cometre delictes de terrorisme.

La investigació va començar el juliol de 2014 a partir de la denúncia presentada per la periodista i escriptora Pilar Rahola davant el cos de Mossos d'Esquadra per unes amenaces rebudes al seu compte de Twitter.Els mossos van corroborar que existien una sèrie d'amenaces a personatges públics, mitjançant les xarxes socials i concretament a través d'un perfil de Twitter. Des d'aquest perfil s'enaltien diversos grups terroristes com GRAPO i ETA i entre les persones amenaçades hi ha polítics, periodistes i membres de la Casa Reial. A través de les seves piulades el detingut també justificava els assassinats de Miguel Ángel Blanco i Isabel Carrasco, fent una crida a la tornada de les organitzacions terroristes ETA i GRAPO.

D'altra banda, en els darrers dies i després dels fets registrats a París l'ara detingut mostrava el seu desig que l'atac que s'havia produït contra el setmanari Charlie Hebdo es repetís a la seu de dos diaris espanyols. Aquesta investigació ha estat dirigida pel Jutjat Central d' Instrucció 3 de l'Audiència Nacional.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix