Cau una organització que adquiria vehicles de luxe amb préstecs

Imprimeix

Dels vuit detinguts tres eren veïns de Sant Feliu, Corbera i Viladecans, els dos últims eren els màxims responsables.

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Nord van detenir vuit persones com a presumptes autores d’un delicte continuat d’estafa, apropiació indeguda relacionat amb operacions de vehicles de luxe i pertinença a organització criminal.

Els detinguts, tots de nacionalitat espanyola, amb edats compreses entre els 66 i els 33 anys, eren veïns de Barcelona, Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Viladecans, Gelida, Cunit, el Vendrell i Corbera de Llobregat. Després de passar a disposició judicial, el jutge va decretar l’ingrés provisional a presó per als màxims responsables de l’organització criminal, dos homes de 35 i 38 anys, veïns de Viladecans i Corbera de Llobregat respectivament. Els altres sis detinguts van quedar amb llibertat amb càrrecs.

A principis del mes de juliol els agents van iniciar una investigació envers una organització criminal, ja que havien detectat que adquirien vehicles d’alta gamma gràcies a la concessió de préstecs bancaris o de financeres. El modus operandi que empraven consistia a demanar els préstecs destinats a la compra de vehicles, normalment vinculats a l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) i, un cop obtenien els diners, adquirien cotxes d’alta gamma i els venien a terceres persones que no tenien res a veure amb el grup. Per tal de contractar el crèdit es feien valer de testaferros i empreses pantalla. L’import del préstec mai era retornat.

Les gestions dutes a terme pels investigadors van permetre demostrar la compravenda de cinc vehicles per un import superior als 200.000 euros i finançaments ICO per un import superior als 1.000.000 euros. Amb els autors plenament identificats, els policies van detenir els vuit membres de l’organització a les localitats de Badalona, Viladecans i Corbera de Llobregat. En els escorcolls van trobar 2.500 euros, material informàtic i documentació bancària.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra