La Guàrdia Civil desmantella un laboratori de droga a Sant Vicenç

Set persones, cinc marroquins i dos espanyols i veïns de Sant Boi de Llobregat i de Sant Vicenç dels Horts, han estat detingudes com a presumptes autors de delictes contra la salut pública i associació il·lícita.

La Guàrdia Civil ha desmantellat un laboratori clandestí de droga a Sant Vicenç dels Horts i ha detingut set persones, cinc ciutadans marroquins i dos espanyols d’entre 35 i 54 anys, veïns de Sant Boi de Llobregat i del mateix Sant Vicenç dels Horts, com a presumptes autors de delictes contra la salut pública i associació il·lícita.

Les primeres recerques d'aquesta operació, denominada Escalè, es van centrar en un ciutadà marroquí del qual se sospitava la seva implicació en un grup delictiu en el qual la seva missió era la d'exercir com a intermediari amb les persones que s'encarregaven de subministrar i adquirir la droga. A mesura que les indagacions avançaven, l'Equip de Policia Judicial
de la Guàrdia Civil de Manresa, encarregat del cas, va esbrinar la identitat de les persones que formaven aquest grup i les funcions que cadascuna d'elles exercien en l'estructura delictiva.

‘Modus operandi’

La droga era adquirida i distribuïda per dos germans de nacionalitat marroquina -líders del grup- que actuaven en unió a altres persones que, al seu torn, eren els encarregats de l'emmagatzematge, adulteració i transport de la droga. Per aconseguir els seus objectius econòmics, compraven la substància per al tall dels estupefaents i l'emmagatzemaven en un habitatge de Sant Vicenç dels Horts, on havien instal·lat un laboratori en el qual adulteraven la droga, reduint la seva puresa i ‘engreixant’ la quantitat per obtenir un major benefici en la seva distribució i venda als consumidors finals.

Registres domiciliaris i material intervingut

En el procés d'explotació de l'operació, efectuat durant les últimes setmanes, es van realitzar quatre entrades i registres domiciliaris, tres a Sant Boi de Llobregat i un en Sant Vicenç dels Horts, que van donar com a resultat el descobriment i intervenció d'1.742 grams de cocaïna, 2.726 grams d'haixix, 9.508 grams de substància per al tall (tetracaina, Fenacetina, Inositol nf1, etc), 7.420 euros, talonaris de xecs d'una entitat bancària amb saldo d'1.252.759’10 Dirhams (111.000 euros). També va ser intervingut un vehicle.

En l'habitatge on se situava el laboratori de processament de la droga, els agents de la Guàrdia Civil van intervenir dues premses metàl·liques, un gat hidràulic amb barra elevadora, material divers per a la manipulació de la droga (batedores, molinets, espàtules, coladors, plaques metàl·liques, eines, guants, borses, etc), bàscules de precisió, material informàtic, telèfons mòbils i un escàner de freqüències.

Redacció / Foto: Guàrdia Civil

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix