Tres detinguts ‘in franganti’ a Olesa per una temptativa de robatori

Imprimeix

Dos eren colombians, que estan pendents de la seva deportació perquè no tenien permís de residència, i l’altre era d’origen cubà.

Agents dels Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de Martorell van detenir 'in fraganti' tres persones, un home i una dona de nacionalitat colombiana de 19 i 39 anys respectivament i un cubà de 22, com a presumptes autors d’una temptativa de robatori amb intimidació a una dona d’avançada edat en el seu domicili i després de sortir d’una sucursal bancària d’Olesa de Montserrat.

Els agents policials autonòmics, que estaven realitzant tasques de prevenció al municipi del Baix Llobregat Nord i estaven especialitzats en els anomenats ‘cogoteros’ (robar a persones d’avançada edat després de fer gestions bancàries). Els Mossos d’Esquadra van observar moviments sospitosos de tres individus al voltant d’entitats bancàries de la zona. Posteriorment, els agents van veure que dos d’ells es seguien una dona fin a casa seva després d'haver fet tràmits en el banc. Quan la víctima va entrar en el seu domicili, els homes es van fer passar per revisors del gas perquè aquesta obrís la porta, i en el moment d’entrar a la casa els homes es van adonar que estaven sent vigilats per la qual cosa van sortir corrent fins que van ser aturats pels Mossos. En el moment de la detenció, un d’ells portava un punxó metàl·lic.

Els tres detinguts, que van passar a disposició judicial, van ser imputats per un delicte de temptativa de robatori amb violència i intimidació. Els dos colombians els van traslladar al CIEs de la Zona Franca per ser deportats, ja que no tenien permís de residència i, a més, tenien antecedents similars a la Comunitat Autònoma de Madrid. Mentre que l’altre, d’origen cubà, va quedar en llibertat amb càrrecs.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra