Presó per a tres lladres especialitzats a robar en pisos de restauradors xinesos

Imprimeix

Un lladre més, amb nombrosos antecedents, també ha ingressat a presó com a autor de robatoris a habitatges de Viladecans.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van detenir tres homes de 35, 41 i 43 anys, nacionalitat colombiana i veïns de Reus (Baix Camp), com a presumptes autors de pertinença a grup criminal i quatre delictes de robatoris amb força en domicilis, dos d’ells en grau de temptativa, un a Sant Esteve Sesrovires i dos a Vila-seca.

Les detencions són el resultat d’una investigació que es va iniciar arran d’un robatori amb força a interior d’un domicili a la població de Sant Esteve Sesrovires, on un testimoni va reconèixer fotogràficament a un dels presumptes autors. Durant unes setmanes els investigadors van realitzar vigilàncies i seguiments a la persona que el testimoni havia reconegut i van identificar a la resta del grup. Aquest estava perfectament organitzat, cadascun dels seus membres complia una tasca i utilitzaven moltes precaucions per no ser detectats ni detinguts. Els investigadors van poder concloure el ‘modus operandi’ que utilitzaven els detinguts. Abans de realitzar cap robatori, els lladres vigilaven als propietaris i comprovaven les rutines i horaris d’accés al domicili de les víctimes. Aquestes eren preferentment persones de nacionalitat xinesa que regenten negocis de restauració.

Vint-i-cinc antecedents

D’altra banda, a la població de Viladecans, agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Gavà van detenir un home de 46 anys, nacionalitat espanyola i veí de Viladecans, com a presumpte autor d’un robatori amb força a domicili al qual va accedir escalant pel pati de llums del mateix edifici on residia. El detingut, amb 25 antecedents policials, també va ingressar a presó per ordre del jutjat de guàrdia de Gavà.

Redacció / Foto: Arxiu