Detinguts dos homes per conducció temerària, anar beguts i saltar-se un control policial

Un dels conductors era de Sant Vicenç dels Horts, mentre que l’altre, que es va presentar a la comissaria de Cornellà denunciant la sostracció del seu vehicle després d’estacionar el vehicle a Esplugues, era de l’Hospitalet.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Metropolitana Sud van detenir un home de 34 anys, nacionalitat espanyola i veí de Sant Vicenç dels Horts, com a presumpte autor de tres delictes: conducció temerària, desobediència als agents de l’autoritat i conduir sota els efectes de l’alcohol.

Els fets van tenir lloc el passat dia 29 de juny al voltant de les 5.20 hores, durant un control preventiu d’alcoholèmia al pk 2,8 de la BV-2002, a Sant Vicenç dels Horts. Un vehicle, en l’arribar al punt de selecció del control, va accelerar per fugir, fent cas omís de les ordres d’una caporal dels mossos de trànsit que li indicava que s’aturés. La caporal va haver d’apartar-se per evitar ser atropellada. Immediatament, dues patrulles van seguir el vehicle fugat, que circulava a gran velocitat, realitzant avançaments en línia contínua i posant en greu perill a la resta de conductors que circulaven en sentit contrari per la mateixa via. Finalment, els mossos van poder interceptar-lo a la urbanització Sant Roc de Sant Vicenç dels Horts. Els mossos van realitzar la corresponent prova d’alcoholèmia al conductor, que va donar un resultat positiu de 0,72 mg/l en aire expirat, gairebé el triple permès. Davant dels fets, els agents van detenir-lo com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota l’efecte de les begudes alcohòliques, per conducció temerària i desobediència als agents de l’autoritat.

Persecució

Dies abans, el passat 22 de juny al voltant de les 3.15 hores, un segon vehicle també es va donar a la fuga desobeint les ordres d’aturar-se en un altre control preventiu d’alcoholèmia, establert pels Mossos al pk 60 de la C-32, a Cornellà de Llobregat. Seguidament es va iniciar la persecució del cotxe, que anava a gran velocitat, realitzant una conducció temerària, posant en perill a la resta d’usuaris de la via, saltant-se semàfors en vermell i circulant per diversos carrers de la població de Cornellà en sentit contrari, obligant els vehicles que circulaven correctament a aturar-se per no col·lidir amb ell. És per això que la patrulla va decidir aturar la persecució donada l’alta probabilitat que es produís un accident. Minuts més tard, els agents van trobar el cotxe estacionat en sentit contrari en un carrer de la població d’Esplugues de Llobregat. Hores més tard, el seu conductor, un home de 20 anys, nacionalitat espanyola i veí de l’Hospitalet de Llobregat, es va presentar a la comissaria de Cornellà per denunciar la sostracció del seu vehicle. Finalment, el conductor va acabar reconeixent que ell mateix conduïa el vehicle i que no es va aturar per por a donar positiu en el control d’alcoholèmia. Finalment, al conductor se li van imputar tres delictes, un per conducció temerària, un altre per desobediència als agents de l’autoritat i un tercer per simulació de delicte.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix