Confiscada una tona de Glicidat de PMK per fabricar set milions de pastilles d'èxtasis

Està implicat un ciutadà holandès que tenia una empresa de gestió administrativa d’importacions i exportacions amb domicili social a El Papiol.

Agents de la Policia Nacional han confiscat en la localitat barcelonina de Sant Celoni una tona de Glicidat de PMK, amb el qual es podrien haver fabricat set milions de pastilles d'èxtasis. Es tracta de la intervenció més gran d'aquest compost de les realitzades a Europa fins avui. El precursor havia arribat a Espanya a través de Barcelona procedent de Xangai (Xina) i estava previst el seu trasllat per carretera a la ciutat holandesa de Maastricht. En l'operació han estat arrestades cinc persones, de tres diferents nacionalitats.

La recerca es va iniciar a principis d'agost de 2013, quan diverses agències internacionals de control d'estupefaents -entre elles les autoritats policials de Xina-, van alertar de l'enviament d'una partida d'un compost químic denominat Glicidat de PMK des d'una empresa de Xangai a Espanya. D'aquesta substància s'obté un precursor necessari per a la fabricació d’MDMA (èxtasi).

A partir d'aquesta informació, es van dur a terme una sèrie d'esbrinaments que van conduir fins a una empresa dedicada a la gestió administrativa d'importacions i exportacions, amb domicili social al Papiol. El representant de la mercantil, un ciutadà holandès, estava relacionat amb un altre subjecte de la mateixa nacionalitat, responsable dels contactes amb l'empresa química xinesa dedicada a la fabricació dels productes químics utilitzats com a precursors i de gestionar el seu transport a Europa. També es va saber que emmascaraven els enviaments escudant-se en la importació legal de pigment per a pintura.

Amb totes les dades obtingudes es va poder finalment localitzar un camió, a l'àrea de servei de Sant Celoni, carregat amb vint-i-cinc bidons amb capacitat de 40 quilograms cadascun d'ells, procedents de Xina i suposadament amb destinació a una empresa situada a Benalmàdena (Màlaga). Arran d'aquesta troballa es va dur a terme un operatiu que va culminar amb la detenció de cinc persones -tres holandesos, un búlgar i un espanyol-. Entre els arrestats figuren el responsable de la mercantil establerta a El Papiol i l'encarregat de gestionar els enviaments amb Xina, que s'havia traslladat des d'Holanda a Barcelona per coordinar la recepció i trasllat de la substància a Maastricht, la seva destinació final.

L'operació ha estat desenvolupada per agents de la secció tercera de la Brigada Central d'Estupefaents de la Udyco Central conjuntament amb els grups segon i sisè de la Udyco de Barcelona, amb la participació del Grup Segon de Crim Organitzat de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Màlaga, la Secció de Precursors del CICO, la secció de Suport Operatiu de la Udyco Central i l'Agència Tributària.

Redacció / Foto: Policia Nacional

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix