Desarticulat un grup criminal especialitzat en robatoris a empreses

Entre els dotze municipis afectats es troben Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts i Santa Coloma de Cervelló.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sabadell ha detingut vuit homes de nacionalitat romanesa i un d’espanyola, d’edats compreses entre els  23 i els 59 anys d’edat i amb domicilis a Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Sabadell, Barberà del Vallès i La Garriga per un presumpte delicte de robatori amb força, pertinença a grup criminal i blanqueig de capitals.

La investigació es va iniciar sota la supervisió i tutela de la Fiscalia d’Àrea de Sabadell en base a unes diligències efectuades per la Unitat d’Investigació de Sabadell sobre la identificació d’un presumpte grup criminal de persones d’origen romanès especialitzades en robatoris amb força a empreses i va culminar amb l’entrada i registre a quatre domicilis de titularitat dels detinguts.

Es va detectar en mesos anteriors que les persones detingudes tenien una alta activitat delictiva (acumulaven diverses detencions) i juntament amb la Fiscalia es van obrir unes diligències d’investigació per comprovar si aquestes persones podrien formar part d’un grup criminal dedicat als robatoris amb força continuats sobre empreses de la geografia catalana, així com determinar quina sortida li donaven al material sostret a les empreses.

L’objectiu principal dels delinqüents en els robatoris a les empreses era l’obtenció de metall, principalment coure, i també diners en efectiu, material informàtic i eines relacionades amb la construcció.

Principalment utilitzaven el sistema conegut com “butró” (forat a paret o sostre) per accedir a les empreses violentades. Els robatoris resolts fins el moment són 18 i les empreses es troben en diverses localitats de la geografia catalana: Rubí, Sant Cugat delVallès, Lliçà d’Amunt, Santa Perpètua de la Moguda, Mataró, Ripollet, Cerdanyola del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Sant Cugat Sesgarrigues i Cervera.

S’ha pogut acreditar la sostracció de gran quantitat de metall, el qual era posteriorment venut en diferents empreses de gestió de residus. També s’ha pogut constatar que part del material informàtic sostret, així com les eines relacionades amb la construcció, eren posteriorment venudes per obtenir diners en metàl·lic, de la mateixa manera que el metall.

S’ha detingut al responsable d’una empresa de gestió de residus ubicada a Ripollet, ja que s’ha pogut constatar que comprava metall sostret als detinguts, sense fer-ho constar en els registres corresponents.

Així mateix en el decurs de la investigació s’ha pogut recuperar al voltant de 1000 kg. de coure i en els registres als domicilis dels investigats s’ha intervingut una quantitat considerable d’objectes electrònics així com eines i material de construcció.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
112

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix