Els Mossos desmantellen un cultiu de marihuana a Abrera

Imprimeix

La plantació s’ubicava en una casa llogada on hi havia tota una instal·lació destinada a la seva producción de forma continuada.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell han detingut un home de 27 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Barcelona, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública, concretament de tràfic de substàncies estupefaents, i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Els fets van passar el 15 de març gràcies a la col·laboració ciutadana i més concretament dels propietaris d’un immoble de la mateixa urbanització Can Vilalba, d’Abrera, que van informar als mossos de la possible existència d’una plantació de marihuana a l’interior d’un domicili.

Les indagacions policials realitzades per la Unitat d’Investigació de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Martorell van mostrar clars indicis que la casa llogada no tenia cap ús ni com a primera ni com a segona residència i, en canvi, tenia un fort consum d’electricitat derivat de les alteracions realitzades a la instal·lació elèctrica destinades a suportar l’elevat nivell de càrrega necessari per al cultiu de la marihuana. Així mateix les investigacions policials realitzades van poder constatar com l’home finalment detingut era membre de l’associació Canàbic Club Drims.

Durant la nit del dia 15 d’abril agents de la Unitat d’Investigació van detenir un home quan sortia del domicili i en l’escorcoll del vehicle es van localitzar tot un seguit de material utilitzat habitualment pel cultiu de la marihuana.

Davant les evidències que en el domicili llogat hi pogués haver una plantació il·legal de marihuana, els investigadors van sol·licitar al jutjat en funcions de guàrdia l’entrada i registre del domicili.

L’entrada es va realitzar el dia 17 d’abril i durant l’escorcoll es van localitzar un total de 280 plantes de marihuana en estat de germinació que, en el mercat il·legal, tindrien un valor aproximat de 140.000 euros.

Juntament amb les plantes es va comissar una quantitat important de material divers destinat al cultiu continuat de la marihuana com són termòmetres digitals, ventiladors, làmpades especials com a font de calor i llum continus per a la climatització estable de les plantes, fertilitzants per afavorir el ràpid creixement de les plantes, etc. Així com d’altres destinats a la distribució de la substància com són una bàscula de precisió o bossetes de plàstic utilitzades per a dosificar les plantes. 

El detingut va passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Redacció / Foto: Mosso d’Esquadra