Detingut un multireincident especialitzat en robatoris a interior de vehicle

Imprimeix
Era veí de Sant Joan Despí i venia a un establiment de compra venda d’objectes de segona mà de Barcelona els diferents objectes que sostreia de l’interior dels vehicles al Baix Llobregat.


Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Cornellà de Llobregat han detingut un home de 22 anys, d’origen marroquí i veí de Sant Joan Despí, com a presumpte autor de sis robatoris amb força a interior de vehicle realitzats entre el març de 2013 i gener de 2014, quasi tots a la mateixa població de Sant Joan Despí.

L’home feia els robatoris utilitzant un objecte contundent per a trencar el vidre dels turismes i després sostreia objectes que tenen una venda fàcil i ràpida com són telèfons mòbils, reproductors MP3, sistemes de navegació per a vehicles, ulleres de sol de marca, etc.

Els robatoris els feia tant a la via pública com a l’interior de pàrquings, en una àrea molt restringida de Sant Joan Despí i sempre utilitzant el mateix patró per accedir a l’interior dels vehicles.

Les accions policials de control administratiu d’aquestes cases de compra i venda d’objectes de segona mà juntament amb les investigacions realitzades pels membres de la unitat d’investigació de Cornellà de Llobregat van permetre contrastar la venda de 34 objectes procedents dels robatoris denunciats i determinar la presumpta autoria dels fets. A més, una de les víctimes, davant els reiterats robatoris que havia patit en el seu vehicle, va instal·lar una càmera al seu interior i va captar l’acció del robatori així com a l’autor.
Des del passat 10 de febrer el lladre tenia una ordre de recerca i detenció vigent i finalment, el 2 d’abril una dotació d’investigació dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Cornellà el va poder localitzar.  
En el moment de la seva detenció l’home va oferir una forta resistència activa als agents de policia i els va colpejar, amb el suport de la seva germana també de 22 anys, amb qui es trobava en aquell moment i que ja havia estat informada prèviament de l’ordre de recerca que tenia el seu germà, unes agressions que van facilitar que l’home s’escapés momentàniament dels agents de policia.

Els agents d’investigació van ser recolzats per altres agents i poc després i gràcies a la col·laboració ciutadana van localitzar l’home amagat a l’escala d’un immoble proper, detenint-lo a ell pels càrrecs pendents i a la seva germana per atemptat contra els agents de l’autoritat.

L’home comptava prèviament a aquesta detenció amb sis antecedents per fets similars i per robatoris amb violència i intimidació i té vigent una ordre judicial de no apropament a menys de 100 metres a una de les seves víctimes. Després de passar a disposició judicial, els dos detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs.

Redacció / Foto: Arxiu