Detingut un treballador d’una editorial per estafar una dona gran i cega

Era veí de Cornellà de Llobregat i va cometre el delicte amb dues persones més.
Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sants-Montjuïc van detenir dos homes de 40, veí de Cornellà de Llobregat, i 32 anys i una dona de 28 anys, els dos veïns de Viladecavalls i de nacionalitat espanyola, per un delicte d’estafa.

Els fets es van iniciar arran d’una trucada que va rebre la víctima d’una editorial informant-la que, com a antiga clienta, disposava de 5.000 punts que podia bescanviar per regals. La dona va contestar a l’editorial que no desitjava cap regal i que renunciava a aquests punts. Malgrat això dues hores més tard va rebre la visita d’un home i una dona per tal de fer-li entrega d’uns obsequis, que estarien aviat a la seva disposició, sense cap cost. L’únic requisit que se li demanava és que signés un suposat document de recepció dels regals.

La víctima va comentar a la parella que era cega i la van ajudar a signar el document informant-la que rebria un telèfon amb teclat per a persones cegues junt amb la resta de regals i que un repartidor els hi portaria aviat. Poca estona després que la parella marxés del pis va arribar un home qui li va fer entrega d’un ordinador, un aparell de fer massatges als peus i un conta contes.

Finalment quan el fill de la víctima va arribar al pis i va llegir la còpia del document es va adonar que havien estafat la seva mare, ja que el que havia signat era en realitat un crèdit al consum per un valor de 3.655,80 euros en el que constaven quatre productes. Tres d’ells corresponien amb els que havia rebut la mare però a més se li cobrava un rellotge que no havia rebut i els interessos per un ajornament que no s’havia produït.

Fetes les gestions amb l’editorial que enviava els productes i que, a més, era també l’empresa financera que concedia el crèdit per pagar els articles, mai es va voler fer càrrec dels productes venuts. Els investigadors van saber que un altre cos policial ja havia detingut diversos treballadors d’aquesta empresa editora a Saragossa per estafar a gent gran. L’editorial era força activa i treballava a nivell estatal pel que no es descarta que hi hagi un gran nombre de víctimes per tot el país.

Malgrat que el fet investigat no és un delicte violent esdevé especialment alarmant a causa de l’edat de la víctima, les seves minvades condicions físiques i que els fets succeeixen en el seu domicili, això fa que la sensació d’inseguretat i vulnerabilitat sigui molt més alta. Els tres detinguts van quedar en llibertat a espera de ser citats en seu judicial.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix