La Policia Nacional intercepta 9,7 quilos de cocaïna a l’aeroport Barcelona-el Prat

Imprimeix
La droga anava oculta adossada al cos, sota les peces de vestir, a l'interior de l'organisme i en una borsa bandolera.
Agents de la Policia Nacional han interceptat en els últims dies un total de 10’6 quilos de cocaïna en diferents actuacions en l'Aeroport de Barcelona-El Prat i en l'Estació de Sants. La droga era transportada adossada al cos, sota les peces de vestir, a l'interior de l'organisme i en una borsa bandolera. S'han detingut a set viatgers de diferents nacionalitats estrangeres.

En les dues últimes setmanes els agents han interceptat 9’7 quilos de cocaïna i detingut a cinc persones, fruit del rigorós control que s'efectua als viatgers que entren o surten del territori nacional a través del Lloc Fronterer de l'Aeroport de Barcelona-El Prat. Els detinguts viatjaven en els anomenats “vols calents”, com es denomina als vols procedents dels països productors o d'aquelles rutes que comuniquen amb ells.

Quatre dels narcotraficants, dos homes i dues dones de nacionalitat brasilera, procedien de Sao Paulo (Brasil) i transportaven un total d'onze cilindres farcits de 8’2 quilos de cocaïna. Els homes portaven un total de tres cilindres farcits de cocaïna ocults en la seva entrecuix i amb dues faixes superposades. Les dones transportaven tres cilindres cadascuna a l'interior dels seus bodi-faixa més una cambra oculta a la zona inguinal.

El cinquè dels detinguts era un ciutadà colombià nacionalitzat holandès, procedent de Bogotà (Colòmbia), qui transportava 1’5 quilos de cocaïna. Com és habitual, la incongruència i ambigüitat en les explicacions relatives als motius del seu viatge, va provocar la inspecció de les seves pertinences per part dels agents del Lloc Fronterer. Assegurat per un culotte, en el seu entrecuix transportava una bola farcida amb 300 grams de cocaïna. Així mateix, després de reconèixer que transportava nombrosos objectes a l'interior del seu organisme, va ser traslladat a un centre sanitari per realitzar-li un examen radiològic, que ho va confirmar, i esperar a la seva evacuació. El resultat final van ser 115 cilindres que contenien 1’2 quilos del mateix estupefaent.

Redacció / Foto: Policia Nacional