La Guàrdia Civil intervé més de 3 quilos de cocaïna a l’aeroport

Imprimeix
Un dels detinguts transportava en el seu estómac 1,115 quilograms en 91 cilindres.

Agents de la Guàrdia Civil de l'aeroport de Barcelona-el Prat van intervener un total de 3’719 quilograms de cocaïna en dues operacions i van detenir a dues persones, una dona i un home, de 29 i 38 anys d'edat respectivament, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

En la primera actuació, la Guàrdia Civil va detectar l'arribada a Barcelona d'un home de nacionalitat hongaresa en un vol procedent de Sao Paulo (Brasil). Els agents encarregats del control fiscal de passatgers i equipatges, davant la sospita que aquest passatger pogués intentar introduir droga oculta en l'organisme, van sol·licitar la realització de plaques radiològiques en les mateixes instal·lacions aeroportuàries, prova que va confirmar la presència de gran quantitat d'elements estranys en el seu estómac.

Aquesta persona va ser conduïda per la Guàrdia Civil a un centre hospitalari de Barcelona perquè, sota control mèdic, es produís l'expulsió dels objectes que portava en el seu interior. Finalment, van ser intervinguts 91 cilindres que llançaven un pes total d’1’115 quilograms de cocaïna (foto).

La segona intervenció va tenir lloc quan efectius de la Unitat Fiscal de la Guàrdia Civil, van descobrir que una ciutadana de nacionalitat portuguesa, que també havia arribat a Barcelona procedent de Sao Paulo, pretenia passar els filtres de control amb una faixa adossada al seu cos. L'artefacte tenia un doble fons que el seu interior s’ocultaven els 2’614 quilograms de cocaïna que li van ser decomissats a la detinguda.

Entenen d'aquests casos els Jutjats d'Instrucció del Prat de Llobregat.

Redacció
/ Foto: Guàrdia Civil